Maistuva tomaattivuohenjuustopiiras
Bongailin instagramista pitkin kesää erilaisia tomaattipiiraita ja niihin tuli aivan valtava himo. Löysin helpon ohjeen jostain kansainväliseltä reseptisivustolta ja tämä piiras teki kauppansa niin kavereiden kuin perheen kesken. Tämän helpommaksi ei voi leipominen mennä, piiras valmistuu nopeasti, on maukas ja juuri sopiva kesän tomaattisesonkiin.
Tarvitset:
- 600 gr iso lehtitaikinalevy
- n. 4 isoa tomaattia ja pari miniluumu/helmitomaattia
- 5 aurinkokuivattua tomaattia
- tomaattisosetta
- 1 pötkö vuohenjuustoa
- sokeria ja omavalintaista yrttiä, esim. timjami tai rosmariini
Sulata lehtitaikinalevy paketin ohjeiden mukaan ja kauli n. puolta ohuemmaksi tai mahdollisimman saman kokoiseksi kuin uunipelti.
Merkitse terävällä veitsellä n. sentin paksuiset reunat taikinaan, älä kuitenkaan leikkaa taikinaa pohjaan saakka. Rei’itä keskialue haarukalla kauttaaltaan ja laita 200 asteiseen uunin n. 15 minuutiksi kunnes taikina on saanut kultaista väriä.
Leikkaa tomaatista viipaleita, kannattaa käyttää erilaisia tomaatteja, meillä oli 1-2 pihvitomaattia, 3 keltaista luumutomaattia ja muutama helmitomaati. Valuta viipaleita talouspaperin päällä, jotta tomaateista saa ylimääräiset mehut pois. Mitä mehukkaammat tomaatit, sen kosteampi piiras.
Kun taikinapohja on tullut uunista, paina taikinan keskustaa kevyesti alas, niin että piirakalle tulee näkyvät reunat. Voitele taikinan keskustaosa tomaattisoseella, voit halutessasi maustaa sitä esim. paprikalla, chilillä tai valkosipulilla. Jätä reunat ilman tomaattisosetta. Asettele tomaattisoseen päälle viipaloidut tomaatit, ripottele halutessasi hieman sokeria ja lisää pilkotut aurinkokuivatut tomaatit. Lisää viipaloitu vuohenjuusto ja yrttejä (me käytimme rosmariinia) ja laita piiras takaisin uuniin n. 15 minuutiksi.
Helppoa, hyvää ja sopivan maukasta välipalaa kesäpäiviin, kun ei jaksaisi kokkailla kuumuudessa!
Hanne