Äidin vapaapäivä ja vähän isinkin

Viime yönä nukuin ensimmäisen kokonaisen yön heräämättä kertaakaan lähes vuoteen. No oikeastaan yli vuoteen koska jo raskauden puolivälissä heräilin jatkuvasti ja nukuin todella huonosti. 

Poikanen oli yökylässä mummolla ja ukilla. Hoitopäivä oli jo ennalta suunniteltu, mutta yökylästä oli puhuttu tyyliin: ”katsotaan sitten jos…” Mummo ja ukki ottaa Poikasen luokseen aina todella mielellään ja Poikanen on niiiiiin onnellinen isovanhempien jakautumattomasta huomiosta. Painiskelin pitkään itseni kanssa, että voinko jättää pojan yön yli hoitoon. Toisaalta järkeni huutaa: ”Tarvitset lepoa nainen!” ja toisaalta äidin mielenvikainen sydän sanoo ”Ei!” … äidin mielenvikainen sydän ei perustele, se tuntee. Se tuntee riistävää rakkautta silloinkin, kun keho on niin väsynyt ettei osaa enää ripustaa pyykkejä ja unohtaa kesken lauseen mitä olit sanomassa. 

Päätin kuunnella järkeäni. Pakkasin lapselle varmuuden vuoksi yökamppeet mukaan mummolaan ja sovittiin, että jos tulee ongelmia he tuovat Poikasen kotiin. Oloa helpotti kun sai säännöllisin väliajoin viestejä joista päätellen Poikasella oli hauskaa. Aamulla soiteltiin ja yö oli mennyt hyvin. Ei tästä varmasti tule ainakaan vielä tapaa, mutta ehkä yökyläilyä voidaan hiljalleen harjoitella silloin tällöin. 

No mutta miten äiti ja isi sitten hulluttelee silloin kun lapsi on hoidossa? Siivoavat ja koomaavat kotona. Wuhuuu villiä!! Kumpikaan meistä ei jaksanut tehdä mitään tai lähteä minnekkään. Tilattiin ruokaa ja katsottiin 2 leffaa ja näin oli äärimmäisen hyvä. Ajatus siitä, että oltaisiin kreisibailattu ja tänään krapulaisina ja väsyneinä jatkettu lapsiarkea… ööööö, ei kiitos. 

24h ilman Poikasta sisälsi:

  • Siivotun asunnon ja pyykinpesua
  • 2 leffaa ja pussillisen Lakua ja Ruislastuja
  • Lucky Bastard hampurilaisen. Hamppari oli hyvä, ranskalaiset paremmat
  • Kokonainen yö unta poikasen peitto kainalossa (koska tuli hullu ikävä)
  • Laiska aamupala joka voitiin kaattaa pöytään, koska ei tarvinnut varoa, että joku heittelee lautaset lattialle

Nyt odotetaan kuumeisesti jo lapsukaista takaisin kotiin, jotta voidaan hukuttaa hänet halauksiin. Vaikka oli mukava rentoutua kaksisteen tänään on molemmilla jo kova ikävä pientä. Eiköhän näillä unilla taas jaksa vähän aikaa.

 

Suhteet Oma elämä Vanhemmuus

Kauden herkku: kaalilaatikko

Ruoanlaitto on parhaimmillaan melkein terapeuttista, musiikin soidessa ja vihanneksia pilkkoessa kaikkoaa pahakin mieli. Itse tykkään ruoanlaitossa sellaisesta rouheammasta otteesta, en ole mikään yksityiskohtien pipertäjä, enkä myöskään seuraa reseptiä tunnollisesti edes ensimmäisellä kerralla. Omiksi suosikeiksi on noussut ruoat joita saa hauduttaa pitkään: pulled pork, matbuha, ja tomaattikastike jota käytän pohjana melkein kaikkeen mm. lasagneen, täytettyihin kesäkurpitsoihin ja ihan vaan pastan seurana.Kaalilaatikko.JPG

Siksi olikin hieman outoa että perinteistä kaalilaatikkoa ei ole omassa keittiössä vielä tehty. Viikko sitten lähdin vähän extempore kävelylenkille kauppaan ja mukaan lähti kahden kilon kaali muiden lisukkeiden kera. Ja oli muuten niin hyvää! Tätä ehtii hyvin sunnuntaina hauduttaa, muttä tämä ei ole ihan sieltä kevyimmästä päästä.

Pohjana käytin Valion reseptiä ja hyviä vinkkejä sain myös Suolaa & hunajaa-blogista. Tästä syötiin n. 6 annosta

Tarvitset:

  • 1 kilo kaalia
  • 2 keskikokoista sipulia
  • 400 gr jauhelihaa
  • 1 dl puuroriisiä
  • meiramia
  • valkopippuria
  • suolaa
  • 2 dl siirappia
  • 4 dl kermaa
  • 4 dl maitoa
  • voita

kaalilaatikon aineet.JPG

Aloita suikaloimalla kaali. Lisää padan pohjalle vettä ja hauduta kaalia n. 25 minuuttia.

Pilko sipuli pieneksi, kuullota pannulla ja lisää mukaan jauheliha. Kun jauheliha on ruskistunut, lisää mukaan meiramia (saa olla reilusti), valkopippuria ja suolaa.

Lisää jauheliha-sipuliseos ja raaka puuroriisi kaalien joukkoon, mausta siirapilla (itse käytin reilusti siirappia, koska tykkään kaalilaatikon makeudesta). Lisää kerma ja maito mukaan, vuole päälle voita ja laita uuniin 200 asteeseen. Kun pinta alkaa ruskistua, sekoita se laatikon joukkoon. Toista pari kertaa ja alenna sitten lämpö 175 asteeseen ja anna hautua uunissa vielä 2 tuntia, vielä parempi jos jaksaa odottaa kauemmin. Nestettä voi lisätä tarvittaessa. Itselläni meni hauduttamiseen aikaa yhteensä n. 4 tuntia, joista tunti 200 asteessa. Kaalilaatikko kannattaa peitä kannella tai esim. leivinpaperilla kun pinta on saanut viimeisen kerran sopivasti väriä. Nautitaan puolukkasurvoksen kera!

Nyt kiinnostaisi tietää mitä muut kokkaavat sunnuntaisin ajan kanssa?

Hanne

Koti Ruoka ja juoma DIY