Resepti: Sienestyksen dagen efter munakas

Sienistä voi tehdä aivan loputtomasta erilaista ruokaa. Kuivattuna niitä voi käyttään mausteena keitoissa ja kastikkeissa tai vaikka jauhelihapihveissä ja murekkeissa. Itse kuitenkin nautin sienistä eniten sellaisenaan. Kukaan ei varmasti kiellä etteikö perinteinen sienikastike perunoiden kanssa ole parasta ikinä, mutta minusta sienet ovat parhaimmillaan kun mukana ei ole kamalasti muita elementtejä. 

Minulle parastakoskaan-ikinämitään on tämä sienestyksen dagen efter munakas. Tätä meillä syödään aina sienireissun seuraavana aamuna. Siitä on tullut vähän niinkuin perinne. Hehkutus ehkä hämää, kyseessä ei ole mikään maailmaa mullistava mega-fritata kultahipuilla ja tryffeliöljyllä, kyseessä on ihan tavallinen munakas ja siksi se onkin niin ihmeellinen. 

img_5925.jpg

img_5924.jpg

Munakas sienistä:

  • 3 munaa
  • kourallinen sieniä: suppiksia, kanttarelleja yms.
  • Timjamia ja/tai persiljaa maustamiseen
  • Suolaa ja pippuria
  • Päälle hippasen parmesania
  • öljyä paistamiseen

Riko munien rakenne kulhossa, vatkaa hieman niin munakkaasta tulee kuohkea. Kaada munat kuumalle pannulle, lisää päälle sienet. Itse tykkään käyttää munakkaaseen pienempiä sieniä jolloin ne voi jättää kokonaiseksi tai puolittaa sormin. Rouhi mukaan suola ja pippuri. Tässä vaiheessa yleensä vähennän lämpöä. Munakkaan voi joko kääntää tai olla kääntämättä, jos päätät olla kääntämättä (kuten minä) varo polttamasta sitä.

Lopuksi ripottele päälle tuoreet yrtit ja hieman raastettua parmesaania. Nauti.

 

– Katri

koti ruoka-ja-juoma