Mitä tehdä jos elämä heittää (pika)perunamuussilla?

(Tänään ei oikein mikään toimi. Tuntuu että pää on täynnä perunamuussia. Pitäisi tehdä päätöksiä syksyn suhteen. Ja noin 765 muutakin asiaa. Sataa kolmatta päivää putkeen. Onneksi sentään ruoka on aina mukava juttu.)

Päädyin viikko sitten erittäin ongelmalliseen tilanteeseen. Yhtäkkiä kämppikseni muutettua pois kaapista löytyi 5 pussia pikaperunamuussia. En ole suuri pika- tai pussituotteiden ystävä, mutta en kyllä ala käyttökelpoista ruokaa poiskaan heittämään. Syntyi perinteinen perunarieska. Ja ilmeisesti näin käy vielä neljä kertaa uudestaankin.

Perunarieska tai lepuskat ovat oiva tapa käyttää perunamuussin jämät (tai se surullisen kuuluisa pikaperunamuussijauhe).
Homma menee näin:

-Valmista perunamuussi tai käytä jämiä.
-Arvioi muussin määrä.
-Lisää tarpeeksi kananmunia ja vehnä- tai ohrajauhoja. Muussi saa pysyä tahmeana, mutta pientä taikinamaista koostumista olisi hyvä olla.
-Taputtele ”lättyjä” eli lepuskoja pellille jauhon avulla tai tee suurempi vaikka koko pellin rieska.
(-Ripottele päälle juustoa)
-Töki haarukalla
-Paista 200 asteessa kunne pinta on kauniin ruskea.
-Nauti!

IMG_8946.jpg

IMG_8947.JPG

Hups. Taisi pellilinen pikaperunamuussia upota tähän tyttöön. Ja vielä varsin nopeasti.
Ei valittamista.
Ainakin on vatsa täysi, vaikkei pää toimi.

Koti Ruoka ja juoma