Kahvitauolla eli kahvilavinkkejä Tukholmaan

Rakastan kahvia ja kahviloita. Kuinka mahtavaa, että on olemassa niin monia ihania paikkoja, joissa voi toteuttaa intohimoisesti kahvinjuontiharrastusta. Olen kovasti yrittänyt jättää pahat automaattikahvit väliin ja sen sijaan säästää roposet laadukkaampiin kahvihetkiin. No jaa kaikelle kahville on aikansa ja paikkansa. Tässä kuitenkin omat lempparini niiltä kulmilta, joilla päivät tulee pyörittyä (oikeasti usein kyllä matkustan kaupungin toiselle puolelle ihan vaan viettämään kahvila-aikaa parhaissa paikoissa).

Lilla Caféet på Söder
Tämä tunnelmallinen eripari huonekaluilla sisustettu söpöläinen on ehkä huipuista huipuin kahvila koko Tukholmassa. Sopii niin päiväkahveihin kaverin kanssa kuin monen tunnin opiskeluihin uppoutumiseen. Tunnelma on rento ja asiakaskunta värikäs ja monipuolinen. Kaikki tarjottava on paikan päällä tehtyä. Syöt mitä tahansa ja nautit varmasti. Saanko muuttaa asumaan tähän kahvilaan?

Ringvägen 131
http://lillacafeetpasoder.se

il Caffé
Tämän kahvilan kanssa toimin aina samalla tavalla. Menen Södermalmilla sijaitsevaan kahvilaan (toinen sijaitsee keskustassa Drottninggatanilla) ja tilaan soijalatten ja kaardemummapullan. Ah, mikä täydellisyys! Soijalatte on parasta, mitä olen vastaavasta kategoriasta koskaan juonut ja pullakin varsin erinomaista. Tähän saakka sama rauhallinen nurkkapöytä on aina ollut vapaana, ja siinä nurkassa onkin sitten tullut istuttua. Sisustus on vaalea ja tyylikkään karu. Plussaa myös siitä, että musiikki ei soi kaikissa huoneissa, joten opiskelukin sujuu vallan mainiosti. Mutta ah, se latte!

Södermannagatan 23
Drotninggatan 85

http://ilcaffe.se

Erlands
Jos kaipaat aikamatkalle 50-/60-luvulle, niin suuntaa tähän sympaattiseen kahvilaan ja coctailbaariin. Paikka on ehtaa vintagea ja taustalla soi jazz. Espresson löytäminen myöhään illalla ei ole mikään helppo juttu, mutta täältä sitä saa puoleen yöhön asti. Erlandsia ei voi kuvailla, se pitää kokea.

Gästrikegatan 1
http://www.erlands.nu

Hermans
Hermans on tunnettu maailman(?) parhaasta kasvisruuastaan, muttei muissakaan antimissa mitään vikaa ole. Oletteko koskaan saaneet kahvilassa niin isoa kakkupalaa, jota ette jaksa syösä kokonaan? Plussat siis siitä että rahoilleen saa vastiketta myös koossa (ruuan poisheittoa en tue jaksamattomuus tapauksessa, mutta antimista siis riittäisi kaverin kanssa jaettavaksi). Mukava sisustus, rento tunnelma ja erinomainen näköala! 

Fjällgatan 23B
http://gastrogate.com/restaurang/hermans/

Kafé 44
Antikapitalistinen kasviskahvila, jossa on asennetta. Kahvi, ruoka ja herkut ovat edullisia ja hyviä. Sisustus sopivan rähjäinen ja kapinallinen. Tykkään.

Tjärhovsgatan 44
http://kafe44.org

Café Saturnus
Ainakin launtaina kahviaikaan jono ulottui tästä kahvilasta ulos asti. Pienen odotuksen jälkeen kuitenkin varmasti tulee ohjattua ystävällisesti pöytään, ja pääsee nauttimaan antimista. Kahvilan erikoisuus näytti olevan sellaiset päänkokoiset korvapuustit. Niitä ei vielä ole tullut maistettua. Muut kahvileivät osottautuivat ehkä liiankin makeiksi, mutta kahvi oli eriomaista, tunnelma hyvä ihmispaljoudesta huolimatta ja sisustus viihtyisä. Aion palata uudestaan ehkä taktisesti iltapäiväkahviajan ulkopuolella.

Eriksbergsgatan 6
http://www.cafesaturnus.se

Valitettavasti tästä jutusta puuttuvat inspiroivat kuvat, mutta nettisivuilta saa kyllä hyvän käsityksen kahviloitten tyyleistä. Listaa olisi voinut vielä jatkaakin, mutta tässä nyt  sentään pari oivallista kahviparatiisia. 

2013-09-22 11.56.56.jpgTältä se sitten näyttää käytännössä.

Herkullisia kahvihetkiä!
Laitan nyt uuden espressopannuni porisemaan. Hyvä kahvi on siis vihdoin saapunut kotiinkin.

hyvinvointi hyva-olo suosittelen ruoka-ja-juoma
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *