Kasvispihvistä piiraaksi
Täällä taas kera ruuan. Karu totuushan on, että sun mun ja kaikkien muiden pitää joka päivä syödä. Ja joka päivä ei jaksaisi syödä sitä samaa. Sinkkueläjänä tulee helposti laitettua neljänkin päivän ruuat kerralla. Onkin siis aina juhlan aika kun syö jotain ruokaa vasta ensimmäisen kerran.
Eräänä päivänä ostin hieman kasvispihviaineksia. Siis niin paljon hieman, etttä vaan puolet mahtui raastettuna kulhoon ja söin pihvejä juurikin sen neljä päivää. Mitä tehdä lopuista aineksista ennen kuin ne menevät huonoiksi? Ei ainakaan kasvispihvejä koko viikoksi. Uunista pyörähti ulos mehevä kasvispiirakka. Oli muuten taas helppotekoinen (ja edullinen) tapaus tämä.
Mehevän mainio kasvispiirakka
Täyte:
yksi pienehkö kesäkurpitsa
viisi porkkanaa
yksi sipuli
kaksi valkosipulinkynttä
4 dl maitoa
3 kananmunaa
suolaa
mustapippuria
juustokuminaa
paprikajauhetta
-Hienonna sipuli ja valkosipuli ja kuullota pannulla olivviöljyssä
-Lisää pannulle raastettu kesäkurpitsa ja porkkana. Kuullota hetki.
-Levitä kasvikset piirakkavuokaan (jossa on piirakkataikina)
-Sekoita maito, kananmunat ja mausteet. Kaada tasaisesti piirakan päälle.
-Paista uunissa n. 40 min 200 asteessa
Piirakkapohjaa voi varioida monilla eri tavoilla. Esimerkiksi rasvan määrää voi vähentää vaihtamalla osan siitä jukurttiin tai rahkaan.
Jauhoja kannattaa käyttää monipuolisesti. Kokeilin tällä kertaa vehnä- ja ruisjauho sekoitusta kaurahiutaleilla. Oli hyvää! Tässä kuitenkin tosi perus piirakkapohjan ohje, jota voi alkaa oman mielen mukaan soveltelemaan. Olen siinä mielessä huoleton leipuri, että saatan tunkea taikinaan mitä vaan (syötäväksi kelpaavaa), jos vaan kuivien ja kosteiden ainesten suhde on jotenkin tiedossa.
-150g margariinia
-3 dl jauhoja
-pari rkl vettä
-1/2 tl suolaa
Jepjep, tenttiviikollahan on suunnattomasti aikaa bloggailla auringosta nauttimisen ohella, ja nyt treeneihin!
Energistä alkavaa viikkoa!