Sellainen päivä

2014-04-28 12.50.49.jpg

Tukholma viime kesänä eilen. Näkymä Djurgårdenista  Gamla Stanin ja Södermalmiin. Kuvaajalla shortsit ja t-paita sekä mieli yhtä aurinkoinen kuin sää.

Tässä fiiliksiin sopiva biisi.
”Hei ihminen
Onko hankalaa?
No ota mallia
Vaikka juurikin taivaalla porottavasta
valtavasta valopallosta, joka,
sanokaa minun sanoneen, ei mieti yhtään mitään
Ja silti siitä pidetään
Ja se hoitaa hommansa”
http://youtu.be/9UpjajgW-0E 

Suhteet Oma elämä Mieli

Kasvispihvistä piiraaksi

Täällä taas kera ruuan. Karu totuushan on, että sun mun ja kaikkien muiden pitää joka päivä syödä. Ja joka päivä ei jaksaisi syödä sitä samaa. Sinkkueläjänä tulee helposti laitettua neljänkin päivän ruuat kerralla. Onkin siis aina juhlan aika kun syö jotain ruokaa vasta ensimmäisen kerran. 

Eräänä päivänä ostin hieman kasvispihviaineksia. Siis niin paljon hieman, etttä vaan puolet mahtui raastettuna kulhoon ja söin pihvejä juurikin sen neljä päivää. Mitä tehdä lopuista aineksista ennen kuin ne menevät huonoiksi? Ei ainakaan kasvispihvejä koko viikoksi. Uunista pyörähti ulos mehevä kasvispiirakka. Oli muuten taas helppotekoinen (ja edullinen) tapaus tämä.

IMG_8951.JPG

 
Mehevän mainio kasvispiirakka

Täyte:
yksi pienehkö kesäkurpitsa 
viisi porkkanaa
yksi sipuli
kaksi valkosipulinkynttä
4 dl maitoa
3 kananmunaa
suolaa
mustapippuria
juustokuminaa
paprikajauhetta

-Hienonna sipuli ja valkosipuli ja kuullota pannulla olivviöljyssä
-Lisää pannulle raastettu kesäkurpitsa ja porkkana. Kuullota hetki.
-Levitä kasvikset piirakkavuokaan (jossa on piirakkataikina)
-Sekoita maito, kananmunat ja mausteet. Kaada tasaisesti piirakan päälle.
-Paista uunissa n. 40 min 200 asteessa

Piirakkapohjaa voi varioida monilla eri tavoilla. Esimerkiksi rasvan määrää voi vähentää vaihtamalla osan siitä jukurttiin tai rahkaan.
Jauhoja kannattaa käyttää monipuolisesti. Kokeilin tällä kertaa vehnä- ja ruisjauho sekoitusta kaurahiutaleilla. Oli hyvää! Tässä kuitenkin tosi perus piirakkapohjan ohje, jota voi alkaa oman mielen mukaan soveltelemaan. Olen siinä mielessä huoleton leipuri, että saatan tunkea taikinaan mitä vaan (syötäväksi kelpaavaa), jos vaan kuivien ja kosteiden ainesten suhde on jotenkin tiedossa.

-150g margariinia
-3 dl jauhoja
-pari rkl vettä
-1/2 tl suolaa

Jepjep, tenttiviikollahan on suunnattomasti aikaa bloggailla auringosta nauttimisen ohella, ja nyt treeneihin!
Energistä alkavaa viikkoa!

Koti Ruoka ja juoma