Lajikokeilu: Crossfit

Noniin, nyt kun yritän tässä elellä vähän terveempiä elämäntapoja ja mulle alkaa avautumaan, että voin myös harrastaa muuta kuin kamppailulajeja, päätin vihdoin ja viimein kokeilla crossfittiä. Tähän vielä lainaus the Clan Crossfit-salin kotisivujen lajikuvauksesta: ”CrossFit programs are designed to optimize physical competence in 10 recognized fitness domains: Cardiovascular / Respiratory Endurance, Stamina, Strength, Flexibility, Power, Speed, Coordination, Agility, Balance and Accuracy.”

Suomeksi: Peräsuoli pitkältä hiihtämistä erinäisien harjoitteiden parissa. Menin salille ekaa kertaa viime tiistaina oltuani ensin yhteydessä salin valmentajaan ja sovittiin että tulen paikalle ilmaisiin tutustumisharkkoihin. Nooh hieman pelonsekaisin tuntein läpyttelin töiden jälkeen salille. Salilla oli yksi jos toinen spartalaisen näköinen mies painojen kimpussa ja minua tuli tervehtimään salin koutsi, David. Alkupuheet oli lyhyet: kamat niskaan, lämpö päälle, kohta mennään. Seuraavanlainen ohjelma odotti: 

TUESDAY O-WOD

FEBRUARY CHALLENGE

big block run
100 lat jumps
2km row

1743714_740242092667156_2126239266_n_1.jpg

Ensin siis hilpastiin korttelin ympäri, sitten sata tasajalkahyppyä sellaisen matalan aidan yli ja lopuksi 2km soutu vastukset tapissa. Olin kovin ylpeä omasta ajastani ja ihan hajalla reenin jälkeen.:D Koska luonteeni reenauksen suhteen on masokistinen, koin sellasen sydäntä pakahduttavan ihastumisen tunteen että hihkaisin tulevani pian takasin! Ja näin kävi, jostain itselleni täysin utopistisesta syystä keksin, että perjantaina vois mennä ennen töihin menoa käymään. Kävin luonnollisesti keskiviikkona nyrkkeilemässä, jossa myös valmentaja oli päättänyt imeä minusta tehot irti seuraavalla setillä: 15min narua, erätauoilla punnerruksia ja kyykkyjä, 6x2min säkkiä, 6x2min pistareita, 15min kuntopiiri ja päälle 4x2min sparria.  Niinpä perjantai aamun saapuessa, mulla oli jo valmiiksi kivikovat reidet vaikka välissä olikin palautus päivä..Ja perjantaina minua odotti tällainen karhu rääkki:

Friday workout

Part 1: Bear Bear
10 rounds of 
10 meter bear hug carry 20kg
10 meter bear crawl

Part 2: Complex
5 rounds of with 25kg
7 bent over row
7 high pull
7 hang power clean
7 front squat
7 strict press
7 back squat

Reeni oli kyllä todella tehokkaasti mehut purkavaa, mutta hemmetti soikoon että on mukava laji! Nyt aion ottaa kevääksi täyden jäsenyyden, eli rajaton riehunta kuukausimaksua vastaan, katotaan alkaako se pötsi katoamaan!:D

Alla perjantai aamun tulokset. 

1912385_741631835861515_375632891_n.jpg

 

Olin aika varma että tuosta perjantain setistä mun nyrkkeilyn runnoma alaselkä sanoisi haisevan vastalauseensa viimeistään seuraavana päivänä, sillä aiemmin olen salilla vältellyt kaikenlaisia maastavetoon kautta kyykkäämiseen viittaavaakaan, mutta ei. Siis juu, se kipeytyi, mutta mun selkä kipeytyy kaikesta mitä teen oli se sitten kävelyä tai makaamista…aaah krooninen kipu. Mutta juu, todella todella onnellinen, mulle tällä hetkellä täällä ollessa ilman mun karvaisia lapsia liikunta on isoin onnellisuuden tuottaja, joten tätä lisää!

suhteet oma-elama liikunta
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *