Skippaa selfhelp-kirjat, tässä kolme ohjetta parempaan elämään!

 

body heals with play, mind heals with laughter

 

Kymmenkunta self help -kirjaa selanneena voisin tiivistää itselleni mieleen jääneet opit ja knopit kolmeen kohtaan. Tämä on sellaista sokea opastaa toista sokeaa -tasoa, mutta tässä minun ohjesekoitukseni, lyhyesti ja korulauseitta:

1. Hanki elämä! Eli tee enemmän asioita joista pidät (mieti, kokeile ja listaa!) – Eikä se ole tietenkään ihan noin yksinkertaista.  Lisäksi joutuu miettimään, mistä asioista voi luopua, jotta saa lisää tilaa ja mahdollisuuksia tehdä mukavia asioita. Tämä on tärkeää, sillä kaikkea ei voi elämässä saada. Mistä saa lisää aikaa? Mistä säästän rahaa? Kumpikaan noista elementeistä ei kasva puussa ja putoa itsessään syliin. Tai ei ole ainakaan vielä meikäläisen syliin kopsahtanut.

2. Hanki huumorintaju! Kenelle elät elämääsi? Kasvatatko kulissia vai satsaatko oikeasti tärkeisiin juttuihin? Elämä on lyhyt, parhaimmillaan hauska matka, ota ilo irti. Opettele löytämään asioiden iloinen tai huvittava puoli. Ei tää oo niin vakavaa! (Ei saisi olla!) Kasvata vähän asennetta!

3. Lakkaa murehtimasta! (Teet sitä ihan liikaa!) Käytä energiasi mieluummin ratkaisemaan edessä olevat asiat, kuin märehtimään tunne-elämän huolimaratoonissa. Ja muutenkin, vaihteeksi: jos pitää valita tunne tai toiminta, valitse toiminta. Vätystelyä on nyt nähty ihan riittävästi.

 

No niin, tadaa, siinä huoneentauluni tulevaa varten. En tiedä toimiiko, mutta en jää sitä murehtimaan, vaan testaan. 

suhteet oma-elama mieli ajattelin-tanaan
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *