Tämänhetkinen ihonhoidon iltarutiinini sekaiholle

Ajattelin pitkästä aikaa esitellä teillä tämänhetkisen ihonhoidon iltarutiinini omalle sekaiholleni! Testailen aina välillä erilaisia ihonhoitotuotteita ja joskus osa tuotteista jää osaksi ihonhoitoani ja joskus taas ei. Olen viimeksi kirjoittanut iltarutiineista vanhan blogini puolella ja ihan hauskakin verrata näin reilu puoli vuotta myöhemmin, että mitkä tuotteet ovat pysyneet samana. Toki vuodenaika on nyt eri kuin viimeksi, joka vaikuttaa ihonhoitorutiineihini jonkin verran!

1. Puhdistusöljy

Olen noin kolmen kuukauden ajan käyttänyt  pr-näytteenä saamaani BYBI Beautyn *Swipe Clean Oil -puhdistusöljyä kasvojen öljypuhdistukseen ihonhoidon iltarutiinissa. BYBI oli minulle tuttu ainoastaan nimenä, mutta en ollut koskaan testannut heidän tuotteitaan. BYBI Beauty on luonnonkosmetiikan tuotesarja ja sen tuotteet ovat 100% luonnonmukaisia, vegaanisia sekä eläinkokeettomia (+ aivan ylisöpöjä). BYBIn puhdistusöljyn kerrotaan olevan hellävarainen, mutta tehokas, sopivan kaikille ihotyypeille ja lisäksi se on 100% luonnollinen tuote. Swipe Clean Oil sisältää mm. papaijan ja hibiskuksen AHA-happoja, jotka auttavat kirkastamaan ihoa hellävaraisesti kuorien sekä hillitsevät myös talineritystä.

Puhdistusöljy on juuri loppumaisillaan ja pakko kyllä kehua tätä tuotetta! Tykkäsin siitä todella paljon ja mielestäni se oli tehokkaampi kuin edellinen käyttämäni puhdistusöljy. Olemme käyttäneet tätä puolisoni kanssa yhdessä ja purkki on kestänyt hieman vajaa kolme kuukautta, eli melko riittoisa tuote on kyseessä. Puhdistusöljyssä on tosi luonnollinen, mieto tuoksu, joka ei ole ollenkaan parfyyminen.

ihonhoitorutiini
BYBI Beautyn puhdistusöljy

2. Puhdistusgeeli

Sain myös BYBIn *Crystal Gel Cleanser -puhdistusgeelin testattavaksi ja olen käyttänyt sitä säännöllisen epäsäännöllisesti joulukuusta alkaen – purkki alkaa olla lähes tyhjä. Crystal Gel Cleanserin kerrotaan syväpuhdistavan, tasapainottavan ja kirkastavan ihoa. Se sisältää prebiootteja ja salisyylihappoa, joiden sanotaan yhdessä auttavan hillitsemään talin tuotantoa sekä epäpuhtauksien syntymistä. Puhdistusgeeli sopii kaikille ihotyypeille ja erityisesti epäpuhtauksista kärsiville. Iholleni ei ole jäänyt kiristävää tunnetta Crystal Gel Cleanserin jälkeen, joka on tietenkin suuri plussa! Puhdistusgeelissä on hieman tuoksua, mutta se ei mielestäni ole voimakas tai häiritsevä. Olen tykännyt puhdistusgeelistä kyllä muutenkin, mutta olen kokenut sen pakkauksen hieman haastavaksi omien tottumusteni vuoksi. Pesen kasvot aina suihkun yhteydessä, joten tällainen kierrokorkki on haastavampi käyttää kuin esimerkiksi pumppupullo.

ihonhoitorutiini
BYBI Beautyn puhdistusgeeli

3. Kuorinta

Tällä hetkellä kuorin kasvojeni ihoa pääasiassa kahdella eri kuorinnalla, joita käytän vaihtelevasti ihonhoidon eri vaiheissa:

Yksi käyttämäni kuorinta on Skinfoodin Black Sugar Strawberry -kuorintavoide (saatu pr-näyte), joka toimii samalla myös kasvonaamiona. Herkullinen mansikkainen kuorinta sisältää mustaa sokeria, mansikkaa ja tuoksu tuotteessa on aivan ihana; muistuttaa mansikkahilloa!  Sen sanotaan olevan hellävarainen ja kevyt, jonka puolesta se voisi sopia herkemmällekin iholle. Käytän tätä maskia/kuorintaa noin kerran viikossa.

ihonhoitorutiini
Skinfoodin maski/kuorinta

Toinen kuorintavoide, jota käytän viikottain on edullinen Nivean Glow Rice Scrub -kuorintavoide, josta olen kirjoittanut oman blogipostauksen – pääset lukemaan sen tästä!  Tämäkin kuorintavoide on hellävarainen, kevyt ja tehokas. Siinä on tosi pienen pienet rakeet, mutta silti kuorinta tuntuu mielestäni kohtalaisen tehokkaalta. Olen käyttänyt tätäkin noin kerran viikkoon!

ihonhoitorutiini
Nivean kuorintavoide

4. Kasvovesi/hoitovesi

Ihonhoidon iltarutiini osaltani sisältää vieläkin saman kasvoveden kuin reilu puoli vuotta sitten; Huxleyn *Extract it toner -kasvoveden. Minulla on hiljattain ollut testissä toinen kasvovesi, jota olen käyttänyt aamuisin ja josta tulee juttua varmaankin myöhemmin blogin/instagramin puolelle. Huxleyn kasvovedestä meillä on menossa kolmas pullo ja uskon, että tämä kasvovesi säilyy pitkään osana meidän ihonhoitoa – tykkäämme siitä niin paljon! Tätä tuotetta kerrostamalla olen päässyt suurimmaksi osaksi pintakuivuudestani eroon. Jos etsit laadukasta kasvovettä, joka sopii kuivallekin iholle, niin kannattaa tutustua tähän tuotteeseen. Olen itse kuullut muiltakin tästä tuotteesta vain hyvää! Tuotteessa on Huxleylle ominainen kukkainen tuoksu, mutta minua se ei ole häirinnyt.

ihonhoitorutiini
Huxleyn kasvovesi

5. Seerumi

Olen maininnut ennenkin, että rakastan etanatuotteita ja nyt minulla on etanapohjaisen kosteusvoiteen sijaan ollut käytössä ihana Cosrx:in Advanced Snail 96 Mucin Power Essence -seerumi (saatu pr-näyte). Seerumi sisältää 96% etanaseerumia ja sen koostumus onkin hyvin venyvä ja ”limaisen” oloinen. Etanaseerumilla on kerrottu olevan mieletön ihoa uudistava kyky, jonka vuoksi se sopii ihonhoitotuotteen raaka-aineeksi tosi hyvin. Keväisin/kesäisin käytän rakastamaani etanavoidetta ihonhoitorutiinissa, mutta talvisään tuoman kuivuuden vuoksi käytän yövoiteena paksumpaa voidetta. Esimerkiksi tämän Cosrxin etanaseerumin sanotaan sopivan hyvin epäpuhtauksiin taipuvaiselle iholle, kaikille ihotyypeille ja sillä on lisäksi anti-age -vaikutus!

ihonhoitorutiini
Cosrxin etanaseerumi

6. Silmänympärysvoide

Ihonhoidon iltarutiini on säilynyt samana silmänympärysvoiteen osalta, vaikka olenkin aamuisin testannut muita silmänympärysvoiteita. Tästä en ole valmis vielä luopumaan iltakäytössä, kyseessä on siis Louis Widmerin Eye Contour -voide (hajusteeton versio). Widmerin voide tuntuu niin hyvältä silmänympärysiholla ja sen kosteutusteho on myös mielettömän hyvä. Tätä samaista voidetta käytetään myös arpien hoidossa, joka kertoo tuotteen tehokkuudesta. Jos etsit paksumpaa silmänympärysvoidetta iltarutiiniisi, suosittelen kääntymän Widmerin puoleen! Minulla tämä ei ole turvottanut silmiä ollenkaan, vaikka voide onkin koostumukseltaan paksuhkoa.

ihonhoitorutiini
Louis Widmerin silmänympärysvoide

7 . Kosteusvoide

Viimeisenä iholle pääsee Cosrxin tehovoide Comfort Ceramide Cream (saatu pr-näyte). Jos kuvailisin yhdellä sanalla tätä voidetta ja sen aikaansaamaa tunnetta iholla, olisi se sana ”comfort”; kasvovoide tuntuu iholla satiinisen pehmeältä, ravitsevalta ja hoitavalta. Voide sisältää keramidi NP:tä, jonka kerrotaan vahvistavan ihon vastustuskykyä sekä kosteuttavan ihoa pitkään. Comfort Ceramide Cream on todella riittoista ja pieni määrä tuotetta leviää koko kasvoille. Tämä tuote voisi sopia kuivaihoiselle jopa meikin allekin! Kertakaikkiaan ihana SOS-voide, jota olen käyttänyt joulukuusta saakka ja se on toiminut loistavasti.

ihonhoitorutiini
Cosrxin kasvoivoide

Tältä näytti minun tämänhetkinen ihonhoidon iltarutiini. Tosiaan muutamia tuotteita oli pysynyt mukana reilu puolen vuoden ajan, vaikka vuodenaika onkin toinen. Tykkään kuitenkin käyttää yöksi tosi hoitavia tuotteita sekaihoni vuoksi, joten kaikkia tuotteita ei välttämättä tarvitse vaihtaa vuodenajan vuoksi. Kiinnostaisiko kuulla, millainen aamun ihonhoitorutiinini on? Aamuisin keskityn nimittäin käyttämään tuotteita, jotka sopivat hyvin meikin alle ja siksi rutiini on hieman erilainen. 🙂

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *