Rasvoittuvan ihon kolme must-have meikkituotetta!

*Sisältää mainoslinkkejä, osa tuotteista saatu pr-näytteinä (merkitty erikseen)

Rasvoittuvan ihon meikkaaminen voi ajoittain tuntua hankalalta, koska iho rasvoittuu päivän mittaan yleensä niin paljon, että meikki tuntuu vain sulavan pois. Minulla itselläni on herkästi rasvoittuva, pintakuiva iho, jonka kanssa nämä ongelmat ovat aiemmin olleet päivittäisiä. Nykyisin kiinnitän huomiota kolmeen eri asiaan tehdessäni kestävää meikkipohjaa rasvoittuvalle iholle; oikeanlainen pohjustustuote, sopiva meikkivoide sekä meikkipohjan kiinnitys. Olen itse löytänyt kolmen meikkituotteen yhdistelmän, joka auttaa meikkiäni pysymään paremmin päivän ajan ja halusin jakaa sen myös teille!

Rasvoittuvan ihon meikki
Rasvoittuvan ihon meikkipohja

1. Ihon oikeanlainen pohjustus

Oman kokemukseni mukaan on tärkeää pohjustaa iho hyvällä tuotteella meikkiä varten. On olemassa rasvoittuvalle iholle suunniteltuja meikinpohjustajia, jotka ehkäisevät ihon rasvoittumista ja häivyttävät ihohuokosia. Tähän mennessä paras kokeilemani primer on ollut *beautyBlenderin The Leveler (saatu pr-näyte). Kyseessä on kevyt, mattapintainen meikinpohjustustuote, joka auttaa meikkipohjaa kestämään pidempään ja ehkäisee ihon rasvoittumista. The Leveler -primer myös häivyttää ihohuokosia, tasoittaa ihon sävyä ja pintaa. Tuote itsessään on sävyltään light/medium, mutta se on minunkin supervaalealle iholle todella hyvä sävy, eikä tuo kasvoille lisäväriä/ole liian tumma.

Rasvoittuvan ihon meikki
Rasvoittuvalle iholle sopiva meikinpohjustustuote

2 . Rasvoittuvan ihon meikkivoide

Kuulas iho on erittäin trendikäs käsite tällä hetkellä ja moni rasvoittuvan ihon omaava henkilö voi hieman naurahtaa ”rasvaista kuulautta”, jonka mielikuva tuo tullessaan. Itse olen todennut, että jos haluan meikkipohjan kestävän hyvin ja rasvoittuvan mahdollisimman vähän päivän mittaan, joudun lähtökohtaisesti valitsemaan mattaisen meikkivoiteen. Kaikista kokeiluista huolimatta olen palannut *Estee Lauderin Double Wear -meikkivoiteeseen. Yksinkertaisuudessaan Estee Lauderin meikkivoide on kaikista pysyvin ja toimii mielestäni parhaiten juurikin tuon rasvoittumisen ehkäisemisessä. Lisäksi sillä saa tehtyä sekä kevyen että peittävämmän meikkipohjan tarpeesta riippuen, joten se on todella monipuolinen tuote.

Mattameikkivoiteen käyttäminen sotii kuulaus-käsitettä vastaan, mutta rasvoittuvalle iholle on tyypillistä, että jonkin ajan kuluttua meikkaamisesta rasvaisuus alkaa puskemaan läpi, olivatpa tuotteet sitten mitkä tahansa. Olen kääntänyt tämän edukseni tällä tuotekombolla, sillä tuo pieni rasvaisuus, mikä tämän kolmen tuotteen yhdistelmän alta alkaa tulla ihon pinnalle, tuo juurikin tuota kaivattua kuulautta. Ihon pieni rasvoittuminen ei haittaa mitään, sillä koko päivän kestävä mattapintainen meikki saattaa herkästi näyttää elottomalta ja kuivalta. Vinkki mattameikkivoiteen käyttöön: mikäli sinulla on pintakuiva iho / et halua liian paksua meikkipohjaa, käytä meikkivoiteen levittämiseen kosteutettua *beautyblender-meikkisientä!

Rasvoittuvan ihon meikki
Rasvoittuvalle iholle sopiva meikkivoide

3. Meikkipohjan kiinnitys

Kasvoissani eniten rasvoittuu päivän mittaan T-alue eli otsan, nenän ja leuan alueet. Mielestäni on tärkeää kiinnittää nämä ”ongelma-alueet” irtopuuterilla, jotta tuotteet pysyisivät paikallaan mahdollisimman hyvin. Hyvä irtopuuteri ei kuivata ihoa, eikä tee siitä kakkuisen näköistä, vaan pikemminkin pienentää ihohuokosia ja tasoittaa ihon tekstuuria samalla hilliten ihon rasvaisuutta.

Minulla oli irtopuutereista aiemmin enemmänkin negatiivisia kokemuksia ja se aiheutti sen, että en käyttänyt irtopuuteria ollenkaan. Tänä vuonna vihdoin päätin testata paljon hypetettyä *Laura Mercierin Loose Setting Powder -puuteria (sävyssä translucent) ja täytyy todeta, että onneksi testasin! Tämä steppi on rasvoittuvan ihon meikkaamisessa mielestäni erittäin tärkeä ja Laura Mercierin irtopuuteri tarjoaa siihen loistavan avun. Lopputulos on satiinisen pehmeä, eikä ollenkaan kuivan näköinen. Tässä kohtaa kannattaa kuitenkin muistaa, että vaikka tavoitteena olisikin se kuulas iho, niin oman kokemukseni mukaan rasvoittuvan ihon täytyy sietää mattaisuutta hetken ajan. Meikkipohja voi tosiaan tuntua mattaiselta hetken aikaa, mutta rasvaisuus hyvin todennäköisesti puskee esille ensimmäisen kahden tunnin aikana. Tämän kolmen tuotteen yhdistelmän ansioista se ei kuitenkaan näytä ihollani ollenkaan pahalta, vaan tuo juuri tuota kuulautta iholleni. Irtopuuteria kannattaa kuitenkin käyttää kevyesti ja itse käytänkin siihen *Real Techniquesin Setting Brush -sivellintä. Tällä siveltimellä saa taputeltua ohuen kerroksen puuteria tarvittaviin kohtiin, eikä lopputulos ole kakkuinen.

Rasvoittuvan ihon meikki
Rasvoittuvan ihon meikkipohjan kiinnitys

Nämä kolme tuotetta ovat tosiaan tähän mennessä kokeilemistani tuotteista toimineet kaikista parhaiten. Näiden toimivuus on minulle näkynyt erityisesti yhdessä käytettynä, vaikkakin jokainen näistä tuotteista on hyvä myös yksinään.

Onko sinulla jokin erityisen hyvä meikkituote rasvoittuvalle ihollesi?

kauneus meikki suosittelen
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *