Testissä suomalaisen luonnonkosmetiikan meikkisarja!

Käytän suurimmaksi osaksi synteettistä kosmetiikkaa varsinkin meikkituotteiden osalta. Tämä johtuu ehkä enemmänkin tottumisesta sekä synteettisen kosmetiikan laajasta valikoimasta ja hyvästä saatavuudesta. Minulla ei ole koskaan ollut mitään luonnonkosmetiikka vastaan ja mielelläni olen siltä saralta tuotteita kokeillutkin. Olinkin todella innoissani, kun sain suomalaisen meikkisarjan Korento Cosmeticsin tuotteita testiin (kaikki postauksen tuotteet saatu pr-näytteinä). Korento on 100% luonnollista kauneutta kotimaastamme Suomesta ja heidän brändinsä kerrotaankin syntyneen halusta vastata kysymykseen, voiko luonnonmukaiset meikkituotteet toimia yhtä hyvin kuin synteettiset? Tämän haasteen minäkin halusin ottaa vastaan ja testata heidän tuotteitaan. Korennon meikkituotteet ovat ihoa hoitavia, joka on melko suuri ero synteettiseen meikkiin verrattuna. He käyttävät Berry Active Complex -marjaöljyseosta meikkituotteissaan, joka vahvistaa ihon omaa suojamekanismia ja auttaa ylläpitämään ihon luonnollista kosteustasapainoa. Tästä postauksesta löydät tuotteet, joita testasin ja fiilikset, mitä niistä syntyi. Julkaisinkin Instagramissa kesäkuussa first impression -tyyppisen meikkivideon, jossa kokeilin tuotteita ensimmäistä kertaa. Löydät sen Instagramin profiilini kohokohdista nimellä ”Korento”.

Soft Velvet Primer -meikinpohjustusvoide

Korento Soft Velvet Primer -meikinpohjustusvoide on voidemaisesta puuteriseksi muuttuva sävytön pohjustaja, jonka sanotaan tasoittavan ihon sävyä, kosteuttavan sitä ja tasoittavan sen tekstuuria sekä juonteiden että ihohuokosten osalta. Tuotteen sanotaan sopivan kaikille ihotyypeille ja sitä voi käyttää myös sellaisenaan, jos haluaa vain freesata ihon ilmettä ilman meikkiä.

Käytän aina meikinpohjustustuotteita, joten niitä on tullu testailua todella monelta eri valmistajalta ja myös erilaisia lopputuloksia antavia tuotteita olen kokeillut paljon. Korennon meikinpohjustusvoide oli mielestäni hyvä peruspohjustaja, joka tekee meikin työstämisen kasvoille helpommaksi ja paremmin levittyväksi. Kovin suurta ns. blurraava efektiä en tällä tuotteella huomannut, mutta tykkäsin iholle jäävästä silkkisestä tunteesta. Ihoni alkaa kiiltelemään t-alueelta helposti päivän mittaan ja mattaistava tämä tuote ei mielestäni ollut. Uskon tämän sopivan vielä paremmin normaalille/kuivahkolle iholle, vaikka sekaihollakin se oli kohtuullisen hyvä. Kiiltetyä kun usein ei saa meikkituotteilla täysin kuriin muutenkaan.

Suurin plussa tässä mielestäni on se, että se on ihoystävällinen ja hoitava tuote, jota suurin osa synteettisestä kosmetiikasta ei taas ole. Lisäksi se teki ihosta hieman tasaisemman ja ”kauniimman” näköisen jo pelkiltään. Jos siis haluat käyttää meikinpohjustustuotetta, joka helpottaa muun meikin käyttöä ja on hyväksi ihollesi, voisi tämä tuote olla sopiva vaihtoehto.

korento kokemuksia
Korento primer

Voidemainen meikkipohja

Vitamiinimeikkivoiteeseen ei törmääkään kovin usein. Korennon Berry Vitamin Cream Foundation -meikkivoide olikin tosi mielenkiintoinen tuote, jonka sanotaan häivyttävän ihon epätasaisuuksia ja juonteita ilman pakkelimaista fiilistä. Sen ei myöskään pitäisi tukkia ihohuokosia vaan antaa iholle hyvä ja hengittävä pohja – lopputuloksen sanotaan olevan puolipeittävä/puolimattainen.

Meikkivoide on todella kiinteässä muodossa omassa purkissaan, mutta kun sitä ottaa kämmenellä, alkaa se notkistua nopeasti ja muuttuu enemmän nestemäiseksi. Meikkivoide levittyy kasvoille melko hyvin, mutta koin silti että sitä piti työstää hieman enemmän kuin tavallista nestemäistä meikkivoidetta, joka ei varsinaisesti minua haitannut. Ilman työstämistä meikkivoide näytti jäävän liikaa ihon pinnalle, eikä sulautunut siihen niin hyvin. Tuotetta pystyi kerrostamaan ja peittoa tuomaan siten enemmän. Hyvällä työstämisellä (kabuki- tai stippling-sivellin) iho säilyi kuitenkin ihomaisena, eikä meikkipohjasta tullut liian tunkkainen.

Tykkäsin lopputuloksesta paljon, vaikkakin minun rasvoittuvalla iholla se oli heti alussa tosi kuulaan näköinen mattaisen sijaan. Tykkään kuulaasta meikkipohjasta kyllä, mutta suosin yleensä mattaisempaa tuotetta, koska tuota heleyttä ja kuultoa tulee päivän mittaan joka tapauksessa ihon oman rasvoittuvuuden vuoksi. Huomasin, että meikkivoide alkoi liikkua päivän mittaan noista rasvoittuvista kohdista jonkin verran, eli enemmän puuterointia ja fiksaamista tämä kaipaa minun ihotyypilläni ainakin. Mielestäni tämä tuote voisi olla paras sellaiselle, joka ei tykkää paksummista meikkivoiteista ja haluaa sitä kevyttä ”jotain” iholle päivän ajaksi.

korento kokemuksia
Korento meikkivoide

Botanical Finishing Powder -viimeistelypuuteri (matta)

Ihastuin tähän viimeistelypuuteriin heti, kun kippasin sitä puuterirasian kanteen. Huomasin nimittäin, että siinä oli juuri sellainen koostumus, jota puutereissa rakastan: sopivasti tekstuuria, eikä liian hienojakoinen. Koen nimittäin, että HD-puuterit eivät minun iholleni sovi, vaan tuntuvat lähes poikkeuksetta korostavan ihon tekstuuria minun makuuni väärällä tavalla. Korennon Botanical Finishing Powder -viimeistelypuuteri on väritön ja talkiton läpikuultava irtopuuteri, jolla voi kiinnittää meikkipohjan ja auttaa pitämään ihon kiilteltyä kurissa. Tämä irtopuuteri tasoittaa ja blurraa ihohuokosia juuri sopivasti, enkä ole huomannut, että se korostaisi ihon juovia ja uurteita. Mieleeni tulee Laura Mercierin kultti-irtopuuteri synteettisen kosmetiikan puolelta, jonka nimeen vannon ja jota olen käyttänyt jo pitkään. Olen nyt käyttänyt tätä Korennon irtopuuteria siitä asti, kun otin sen testiin ja uskon, että tulen käyttämään tätä jatkossakin ahkerasti. Tämä vetää mielestäni vertoja Mercierin irtopuuterille. Kirsikkana kakun päällä tämän sanotaan sopivan myös herkälle ja allergiselle iholle!

korento kokemuksia
Korento viimeistelypuuteri

Mineraalimeikkipohja

Mineraalimeikkipohjat eivät yleensä ole suosikkejani, koska koen että niitä pitää työstää iholle hieman enemmän kuin esimerkiksi voidemaista meikkivoidetta. Tämä on vähän ristiriitainen kynnys minulle, koska tykkään todella paljon mineraalimeikkipuutereiden lopputuloksesta. Mineraalipuuterilla saa monesti nimittäin mattaisemman lopputuloksen, joka toimii sekaiholla yleensä hyvin. Korennon Perfecting Mineral Base -mineraalimeikkipuuteri muistutti lopputulokseltaan mielestäni tyypillisiä meikkipuutereita, joita olen kokeillut: sitä pystyi kerrostamaan hyvin ja se antoi melko peittävän, mutta ihomaisen lopputuloksen.Se ei näyttänyt tunkkaisen mattaiselta iholla, vaan sen valoa tuovat pigmentit toivat kivasti heleyttä lookkiin.

Pysyvyys tällä Korennon meikkipohjalla oli mielestäni kohtuullisen hyvä, mutta rasvoittuvilta kohdilta sekin lähti hieman liikkeelle. En ole pitkään aikaan käyttänyt puuterisia meikkipohjatuotteita, joten en muista tarkemmin, miten ne pysyvät iholla päivän mittaan/poikkeaako tämän pysyvyys muista tuotteista.

korento kokemuksia
Korento mineraalimeikkipohja

Huuli- ja poskiväri

Rakastan voidemaisia poskipunia, koska niitä on mielestäni niin helppo häivyttää kasvoille ja ne pysyvät kivasti iholla. Testasin Korennon Lip & Cheek Tint -värivoidetta, jota voi käyttää sekä poskille että huulille. Voide levittyy kasvoille ihanasti, vaivatta ja sitä on helppo käsitellä. Myös huulille sillä saa kauniin luonnollisen sävyn! Kuten muutkin Korennon tuotteet, myös tässä on hoitavia ainesosia, jotka ovat hyväksi sekä huulille ja kasvojen iholle.

Laitoin Instagramin meikkivideolla väriä kasvoille ensin kevyesti, mutta huomasin, että sitä saa kerrostettua tosi kauniisti enemmänkin ja näkyvämmin. Itse poskipuniin ihastuneena tykkään, että ne myös näkyvät kasvoilta! Poskipunalla saa raikastettua meikkipohjaa tosi paljon ja se on myös loistava tuote kasvojen muotoiluun. Kaiken kaikkiaan tykkäsin tästä tuotteesta todella paljon! Pysyvyys tässä on mielestäni hyvä ja se näyttää pitkään hyvältä kasvoilla.

korento kokemuksia
Korento poskipuna ja huuliväri sävyssä Cranberry

Rose Quartz Highlighter -korostusvoide

Myönnän, että tätä tuotetta odotin kaikista eniten, nimittäin olen nähnyt sen kanssabloggaajalla Instagramin puolella ja tuote on näyttänyt aivan  ihanalta hänen kasvoillaan! Kyseessä on Korennon Rose Quartz Highlighter -korostusvoide, joka sisältää aitoa ruusukvartsia. Sävyltään se onkin hieman ruusukultaan taittava, mutta silti neutraali ja hillitty. Tässä on korostusvoide, joka sopii täydellisesti arkikäyttöön sen luonnollisen lopputuloksen ansiosta.

Kerrostamalla Korennon korostusvoiteeseen saa lisäpotkua, mutta itse olin kaivannut juuri tällaista arkimeikin hehkua, joka ei näytä liian glitteriseltä ja kiiltävältä, mutta silti antaa sitä kaunista kuulautta ja hehkua kasvoille. Olen itse käyttänyt tuotetta sormin, sillä mielestäni tämäntapaiset vahamaiset tuotteet sulautuvat iholle niin helposti sormin ja meikin työstämisestä tulee vaivattomampaa. Hohto säilyy kasvoilla hyvin ja näyttää luonnolliselta koko päivän! Ehdottomasti voin suositella tuotetta.

korento kokemuksia
Korento korostusvoide

Korento Cosmetics kokemuksia

Täytyy myöntää, että yllätyin näistä tuotteista aika paljon, mutta ehdottomasti positiviisesti. Mikään tuote ei ollut missään nimessä huono ja joukosta löytyi heti pari suosikkia, kuten tuo irtopuuteri ja korostusvoide. Ainoa pienen pieni miinus, jonka Korennon tuotteista antaisin on se, että pysyvyys ei täysin vastaa synteettisen kosmetiikan pysyvyyttä parhaiden tuotteiden osalta. Kaikessa synteettisessä kosmetiikassakaan pysyvyys ei ole hyvä, joten sekään ei ole itsestäänselvyys. Toisaalta tätä taas kompensoi todella paljon se, että Korennon tuotteet ovat oikeasti parempia ihollesi kuin moni synteettisen kosmetiikan tuote. Luonnonkosmetiikkahan ei automaattisesti ole iholle aina parempi, mutta Korennon tuotteiden INCI-lista näytti näin amatöörin silmään hyvältä.

Synteettisen kosmetiikan suurkuluttajana voin kuitenkin todeta, että nämä tuotteet olivat hyviä ja ne toimivat, vaikka luonnonkosmetiikka olisikin uusi juttu itsellesi. Hintaluokaltaan nämä ovat reilusti arvokkaampia kuin markettikosmetiikka, mutta taas samoissa hinnoissa kuin esimerkiksi selektiivisen kosmetiikan meikkibrändit (high end -meikit). Lisäksi tuotesarja on kotimainen, joka on mieletön juttu ja siitä usein mielellään maksaa hieman enemmän!

Mikä sinusta vaikutti näistä mielenkiintoisimmalta ja olisi kiva kuulla, oletko kokeillut Korennon meikkejä? Käy tsekkaamassa ne vielä käytössä Instagramini meikkivideolla (tallennettuna profiilin kohokohdissa ”Korento”).

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *