Mikä matkastressi?

Koh Tao Divers is pleased to introduce Aliisa, who is traveling to your country for the purpose of short term internship.

Näin luki Thaimaan suurlähetystölle osoitetussa kirjeessä, joka saapui tänään postissa noin tuhannen ja yhden muun viisumiasiakirjan kanssa.

Ennen työharjoitteluun lähtöä asioita on ollut niin paljon hoidettavana, että pikku stressi on alkanut kuulua arkeen. Lisäjännitystä on tuonut tuo postin odottelu, sillä paperit olen tarvinnut viisuminhakua varten. Niiden lähetys vähän myöhästyi Thaimaassa liikkuneen Pabuk-myrskyn takia. Mulla on ollut myös extra-paljon hoidettavia juttuja, sillä lähden ns. omatoimiseen vaihtoon. Tarkoittaa sitä, että harjoittelupaikka ei ole koulun kanssa yhteistyössä eli koulu ei hoida majoitusta tai mitään muitakaan järjestelyjä. Nyt aletaan kuitenkin olla jo voiton puolella. 

Oman vaikeusasteensa valmisteluihin on tuonut pitkä välimatka. Erilainen kulttuuri on mietityttänyt, ja käytännön asiat toisella puolella maapalloa ovat ihmetyttäneet aika paljon. Tässä kohtaa haluaisinkin lähettää vähän terkkuja Koh Tao Diversin viime kevään harjoittelijalle. KIITOS Frida kun olet jaksanut vastailla mun loppumattomiin kysymyksiin milloin työtehtäviin, milloin pyykinpesuun liittyen!!! 😀 Oot ollu paras mahdollinen apu mulle ja olen ihan super-kiitollinen kaikesta ajasta ja vaivannäöstä minkä oot laittanut mun neuvomiseen. ♡

Yhtenä tehtävänä on myös ollut tämän blogin perustaminen, mikä liittyy koulun KV- eli kansainvälisyyskurssin tehtäviin. Työharjoittelusta pidetään jonkinlaista päiväkirjaa, josta voi olla apua niille ketkä tulevaisuudessa lähtevät harjoitteluun ulkomaille. Samalla opettajat pystyvät paremmin seuraamaan harjoittelujakson kulkua. Itse en ole ennen pitänyt blogia, joten halusin kokeilla tätä vaihtoehtoa. Tiedän että kaikkia mun tuttuja ei houkuttele blogijuttujen seuraaminen, mutta suurinta osaa haluttaa silti vähän nähdä kuulumisia mun matkalta. Siksi kuvia tulee myös Instagramiin, eli siellä kannattaa laittaa seurantaan @glitteringkohtao. Sieltä voi myös kurkkailla, missä olen jo aiemmin ehtinyt reissailla. 

Kuvan jälkeen tulee vähän muistilistaa niille, ketkä aikovat lähteä harjoitteluun Thaimaaseen ja miksei muillekin. 

Jos ei ole tarvetta lueskella sitä, siirry Instaan: @glitteringkohtao @glitteringkohtao @glitteringkohtao

Aliisa ♡

6d9ae76b-42f6-4b5e-98de-4c18c1772f19.jpeg

HOIDA ENNEN MATKAA:

lentoliput

majoitus

passi kuntoon (oltava voimassa väh. 6kk matkan ensimmäisen päivän jälkeen)

viisumi opiskelijaviisumi eli ED-visa (tätä varten ainakin passi ja sen kopio, viisumikuva, viisumianomus, opiskelijatiedot koululta, lentolippujen kopio ja uskomattoman jättimäinen nivaska thain kielisiä papereita harjoittelupaikkaan liittyen (tulevat yritykseltä))

rokotteet (perusrokotteiden lisäksi hepatiitti A, riskiarvion mukaan hepatiitti B, influenssa, kolera, lavantauti ja japanin aivokuume)

– reseptit ja tarvittava määrä lääkkeitä (englannin kielisenä)

vakuutukset (koulun puolesta vakuutus vain työajalle, huomioi esim. extreme-urheilun korotus vakuutukseen)

matkustusilmoitus on myös hyvä tehdä varmuuden vuoksi

asiakirjat koululle, KV-opettaja tarvitsee ainakin todistuksen vapaa-ajan vakuutuksesta ja passin kopion

– rahoitussopimus hoituu koulun kautta, jos olet saamassa avustusta tai lähdössä koulun järjestämään paikkaan

tutustu kulttuuriin, jotta sinut on helpompi ottaa vastaan ja kulttuurishokki ei ole niin iso

– tärkeimpinä ja vaikeimpina tiedosta itse että olet lähdössä ja kerro vielä kotijoukoillekin 😀

IHANAA MATKAA!

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *