Roskapäivä

Meillä oli sunnuntaina siivouspäivä!

Thaimaassa ja varsinkin näin pienellä saarella, on vielä hieman kehitettävää roskahuollossa. Roskien lajittelu ja käsittely on melko olematonta. Viime vuosina roska-ongelmaan on kuitenkin yritetty puuttua, ja aika monta samantyylistä siivouspäivää myöhemmin rannat täällä näyttävät nyt aika puhtailta. Silti katujen varsilla on paljon pieniltä kaatopaikoilta näyttäviä roska-alueita, ja ojissa on vanhoja skoottereita sun muuta. Pullojen ja tölkkien kierrätys on aika uusi juttu, ja usein kaikki roskat heitetään vain samaan jätesäkkiin.

KTD haluaa osallistua saaren puhtaana pitoon, ja kaikki roskien keräämiseen osallistuneet asiakkaat saivat sunnuntaina ilmaisen sukelluksen. Myös sukelluksen aikana kerättiin meren pohjasta kaikki sinne kuulumaton.

Löysin Rantapallosta jutun, jossa kerrotaan että viime vuonna Thaimaa oli ensimmäinen Aasian maa, joka liittyi Upcycling the Oceans -projektiin. Projektin tavoitteena on vähentää roskan määrää merissä. Esimerkiksi Thaimaan 20. rannalla on tupakointi kielletty. Jee! Keep up the good work.

Muistathan säkin laittaa roskat roskikseen, kotona ja kaukana!

Aliisa ♡

Kuva: KTD

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *