SSI, OWD, AA, EANX? (& kilppari ♡)

 

24333ad1-ac68-46a2-a4a2-9479d61ba12c.jpeg

 

Moikka,

Suunnilleen yllä näkyvissä maisemissa (pinnalla ollessa) on just mennyt edelliset viisi päivää. Mulla oli maailman paras perehdytys käynnissä, eli suoritin muutaman sukelluskurssin! 

KTD:llä suoritetaan SSI:n eli Scuba Schools Internationalin kursseja. SSI on suuri maailmanlaajuinen sukellusorganisaatio, ja toinen tunnettu järjestö on PADI eli Professional Association of Diving Instructors. Näiden kahden alla toimii myös suurin osa Koh Taon sukelluskeskuksista. 

Ensimmäinen kunnollinen kurssi, josta saa luokituksen on OWD eli Open Water Diver. Tällä myös itse aloitin. OWD:n suoritettuasi voit sukeltaa maksimissaan 18. metriin. Kolmen päivän aikana tuli tutuksi laitesukelluksen teoria, varusteet ja perustaidot. Teimme myös neljä ensimmäistä sukellusta, ja näiden päivien jälkeen olin aivan valmis jatkamaan suoraan seuraavalle kurssille!

Toinen luokitustaso AA, eli Advanced Adventurer vaatii viisi erilaista erikoissukellusta, ja samaan aikaan tein EANx eli Nitrox-sertifikaatin. AA-luokituksen saadaksesi sinun tulee tehdä nosteenhallinta-, navigointi-, syvä-, yö-, ja hylkysukellukset. Näistä jännittävin ehdottomasti yösukellus! 😀 Hyvä etten pitänyt veden alla kouluttajaani tai sukelluspariani kädestä kiinni. AA-sukeltajana saat mennä maksimissaan 30. metrin syvyyteen.

Nitrox-osaaminen liittyy enemmän varusteiisiin kuin itse sukellukseen. Tavallisesti sukelluspullossa on suodatettua ”perusilmaa”, jonka happipitoisuus on 21%. Nitrox-pulloissa happi-prosentti on korkeampi, yleensä 32. Mitä väliä sillä sitten on? Lyhyesti: happi-prosentti vaikuttaa suoranousuaikaan sekä pinta-aikaan. Selvää eikö? Enempää vaikeita termejä availematta: kaikki liittyy kehon typpikertymien ehkäisyyn, eli vaarallisen dekompressiotaudin välttämiseen sekä monen peräkkäisen sukelluksen helpottamiseen.

Näiden kurssien jälkeen saan siis sukeltaa 30. metrin syvyyteen, halutessani Nitroxilla ja alla on nyt yhdeksän sukellusta. Katsotaan kuinka monta Fun Diveä ehdin jäljellä olevina viikkoina tehdä, eli kuinka monta kymmentä tuo ”Total dives” -kohta SSI-profiilissani näyttää kotiin lähtiessäni.

 

63a9c80c-5353-4880-b61a-a1ab3560a51e.jpeg

 

Ylivoimaisesti mahtavinta sukelluksessa on se, että pääsee näkemään kaiken vedenalaisen elämän niin läheltä! Toljottelisin pikkuisia kaloja meressä monttu auki, ellei suussa täytyisi pitää regulaattoria :D. Kolmantena päivänä näin jo Green turtlen, eli liemikilpikonnan (joka on myös valitettavasti uhanalainen). SE OLI NIIN SÖPÖ, että todellakin jäin koukkuun tähän hommaan jo pelkästään sen takia. Äkkiä taas pinnan alle!

Seuraavia diveja odotellessa,

Aliisa 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *