Ja jonku pitäis muuttuu

tai jotain vaan puuttuu

Näin laulaa Chisu uudessa Momentum kappaleessa. Ihminen on alati muuttuva olento, niin sisäisesti kuin ulkoisestikin. Muutos on pelottavaa, joskus jopa ahdistavaa, mutta monesti se on kuitenkin hyväksi sekä väistämätöntä.

Minulle tulee aina viiden vuoden välein armoton ikäkriisi. Olen yrittänyt joka kerta pyristellä sitä vastaan, mutta tällä kertaa päätin ottaa sen rohkeasti luokseni, kieriskellä siinä ja antaa sen olla niin kauan luonani kunnes se on saanut asiansa hoidettua ja valmis lähtemään. Ikäkriisi pakottaa minut pysähtymään ja miettimään kuka olen nyt, mitä haluan, minne suuntaan olen menossa. Helpompi olisi olla miettimättä niin kauhean syvällisesti kaikkea ja elää vaan, mutta minähän en tunnetusti tykkää helposta…

Artistit julkaistessaan uutta musiikkia ovat ainakin joiltakin osin uudistuneita. Miettikää vaikka Madonnaa. Hän on varmasti  paras esimerkki tämmöisestä alati muuttuvasta artistista. Hänen uraansa seuranneena voisi kuvitella hänen eläneen monta eri elämää. Samaa omaa elämäänsä Madonnakin on elänyt, mutta hän on ollut avoin muutoksille eikä jäänyt paikoilleen.

Luin juuri uutta musiikkia julkaisseen Chisun haastattelun, jossa hän kertoo tappaneensa vanhan Chisun voidakseen aloittaa taas uudestaan ja innostuneena. Latasin aamulla hänen uusimman kolmen kappaleen albumin, joka osoitti hänen puheensa oikeiksi. Muutos on tapahtunut ja vanha Chisu on poissa.

Se, että asiat on joskus tehty jotenkin, ihmiset ovat joskus olleet jonkinlaisia, ei tarkoita, että näin olisi aina. Maailma ympärillä muuttuu, elämä muuttuu ja ihmiset muuttuvat. Minä aion nyt ottaa kaiken mitä irti saan, olkoon se sitten omalla kohdallani muutosta, kehittymistä, uuttaa, kaikki nuo yhdessä tai ei mitään nuista. Olen valmis päivittämään itseni.

kulttuuri ajattelin-tanaan oma-elama musiikki
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *