Kasvispikaruokaa: Vuohenjuustohampurilainen
Vuohenjuustohampurilainen
Valmistusaika: 10 min
Vaikeusaste: Helppo
Soveltuvuus: lounas, illallinen, lisäke
Ainesosat:
- Vuohenjuustoa
- Lehtipersiljaa
- Tomaattia
- Kurkkua
- Salaattia
- Avokaadoa
- Sämpylä
Viipaloi ainekset ja halkaise sämpylä valmiiksi. Vuohenjuustoa riittää pari ohutta kiekkoa ja avokaadoa yksi neljäsosa. Laita samaan aikaan paistinpannu kuumenemaan.
Paista pannulla ensin sämpylänpuolikkaat kummaltakin puolelta niin, että ne lämpenevät ja saavat rapsakan pinnan. Pannulle voi lisätä halutessaan vähän pölyä rapsakkuuden lisäämiseksi. Tähän ei pitäisi tarpeeksi kuumalla pannulla mennä montaa minuuttia, joten varo, ettet polta leipiä.
Kun leivät ovat valmiit, heitä samalla pannulle vuohenjuustokiekot. Paista kummaltakin puolelta niin, että pinta muuttuu kullanruskeaksi. Vuohenjuusto valmistuu vielä leipiä nopeammin, joten kannattaa olla tarkkana ja odottaa vieressä. Kääntäminen onnistuu esimerkiksi haarukalla koukkaamalla.
Lado paahdetun sämpyläpohjan päälle oman maun mukaan salaattia ja tomaattia. Lisää näiden päälle paistetut vuohenjuustot.
Lisää näiden päälle kurkku, avokaado, lehtipersilja ja kansi.
Syö heti niin, että vuohenjuusto on vielä lämmintä.