Pikakasvisruokaa: Couscous
Yrtticouscous
Valmistusaika: 5 min
Vaikeusaste: Helppo
Soveltuvuus: lounas, illallinen, lisäke
Ainesosat:
- Täysjyväcouscous
- Vesi
- Kirsikkatomaatit
- Ruohosipuli
- Persilja
- Voinokare
- Suolaa
Annos yhdelle syöjälle
Kiehauta puoli kuppia vettä vedenkeittimessä tai liedellä ja mittaa saman verran täysijyväcouscousia isohkoon kulhoon.
Kaada kuumavesi couscousin päälle, lisää ripaus suolaa ja peitä kulho kannella. Anna turvota muutama minuutti.
Couscousin turvotessa silppua valitsemasi yrtit – tällä kertaa persilja ja ruohosipuli. Yrttien ei tarvitse olla aivan pieneksi silputtuja, vaan suuhun sopivia palasia. Huuhtele tomaatit ja halutessasi puolita ne.
Ota couscous-kulho. Lisää turvonneen couscousin sekaan veitsenkärjellinen voita ja sekoita. Lisää yrtit sekä tomaatit. Sekoita kunnolla ja tarjoile lämpimänä joko pääruokana tai lisukkeena.
Kuumina kesäpäivinä tämä toimii erinomaisesti kylmänä. Ylijäänyt couscous kelpaa myös seuraavana päivänä hummuksen seurana leivänpäälliseksi. Aikaa menee noin viisi minuuttia, eli aikataulut eivät räjähdä.