Rakas Kuusamo, helli mieltäni

Salamyhkäisesti vietimme reippaan viikon reissaten pohjoisessa. Kotiuduimme lauantaina, ja voi vitsit että oma sänky tuntuikin hyvältä.

Reittimme kulki väliä Lahti – Joensuu – Lieksa – Kuusamo – Kuopio – Lahti. Kilometrejä tuli noin 1700 ja autossa vietettyjä tunteja todella paljon.

Vierailimme läheisten luona, mutta päätepisteenä oli viikon loma mökkeillen Kuusamon seudulla.

Kuusamo on meille rakas ja varma kesälomakohde. Kiutaköngäs ja Könkään kuohut ovat listallamme joka kerta. Pientä karhunkierrosta emme ole vielä valloittaneet, ehkä ensi vuonna. Myös Valtavaaran ajattelimme kiipeävämme vuoden päästä. Tällä hetkellä kävelykuntoni ei vaeltamista kestä.

Laskettelemaan en Rukan huipulle lähtisi, mutta onneksi siellä korkeudessa riittää ihasteltavaa kävellenkin. Kolmen kilometrin matka huipulle taittui autolla, korkeimmalle huipulle kavuttiin upeiden maisemien perässä. Emme pettyneet, vieläkään.

Liiaksi ei väkeä useimmilla paikoilla ollut, vaikka lomasesonki kuumana käy. Viikon loppua kohden Pienen karhunkierroksen aloituspisteet olivat täydempinä ihmisistä. Rukalla olimme vain muutaman muun joukossa.

Uutena kokemuksena vuokrasimme sähköpyörän minulle, puolisolle oli oma maastopyörämme matkassa mukana. 15 kilometriä taittui nopeasti, edes paarmat eivät pysyneet kovimmissa vaihdeissa mukana.

Tykästyimme yhdessä pyöräilyyn niin paljon, että pitänee kaupoille mennä kotona. Ehkä ensi vuonna taittuu Rukalle meno pyöräillen maisemista nauttien.

Poroja oli paljon, kuten aina. Muutamat yksilöt käyskentelivät mökin lähistöllä, sain napattua muutaman metrin päästä kuvan.

Kuusamosta n. 40 kilometriä pohjoiseen sijaitsi käylänkoski, jossa oli viehättävä kahvila ja upea miljöö. Suosittelen vahvasti tutustumaan.

Yhä uudelleen ja uudelleen Kuusamoon meidät saa viehättävä luonto ja maisemat, sijainti sekä hyvät palvelut. Tulevillekin vuosille jäi koettavaa ja nähtävää, mm. Pieni karhunkierros, Valtavaara, Konttainen sekä hieman kauempana sijaitseva Riisitunturi.

Kiitos Kuusamo, näemme taas pian.

perhe matkat liikunta oma-elama
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *