DIY lasinaluset

Pitkästä aikaa! Pääsykokeet veivät paljon ajasta, mutta nyt on taas sisustus vimma päällä. Parvekke tuottaa päänvaivaa tällä hetkellä, mutta eiköhän siitäkin nätti tule. Loppujen lopuksi. Otsikkokin sanoo, ettei tämän kertainen postaus kuitenkaan koske parveketta. Pöydän maalauksen jälkeen olen ollut aika vainoharvainen sen suhteen… Talon uusi sääntö: ÄLÄ LASKE KUUMAA PÖYDÄLLE. Tämä ei mustien tablettien jälkeen ole ollut mikään ongelma. Noh, jakkarat ovat vielä maalaamatta ja käytämme näitä apupöytinä kun istumme sohvalla. Loginen ratkaisu -jotten saa hermoromahdusta- on käyttää lasinalusia. Kaupasta ostetut on tylsiä, josta pääsemmekin tähän tilanteeseen. 

DIY: Scrabble -lasinaluset

Tarvitset

  • Scrabble laattoja. (vanhasta pelistä tai netistä. Tilasin omani Ebaystä, maksoinkohan noin 2€ sadan pussista)
  • Korkkia. (Tilasin Adlibriksestä. 4kpl/ 7,80€)
  • Pikaliimaa (ostin citymarketista ison Karlsonsin perinteisen)
  • Terävän veitsen tai mattoveitsen

20160611_072154921_ios.jpg

Step 1

Hahmottele mitä sanoja haluat muodostaa vai haluatko niitä ollenkaan. Päätä myös minkä kokoisia haluat, kannattaa kokeilla asettamalla erilaisia laseja hahmotelmien päälle. Itse päädyin pitkän pohdinnan jälkeen 4×4 laattoihin. Essencen viinilasit menevät hiemat reunoista yli mutta kahvimukeille ja laseille aivan sopivat. Miellyttää myös omaa silmää eniten! Alla omat laattani hahmoteltuina. Yksi arkki riittää 100 laatalle.

20160611_075059000_ios.jpgVasemmalta oikealle

Ensimmäinen rivi: Beer, jagermeister, Tequila                     Toinen rivi: Captain Morgan, Whiskey, Brandy

Step 2

Eikun liimailemaan! Aloita nurkasta ensimmäisen laatan kanssa. Lisää seuraava pala laittamalla vähän liimaa pohjaan ja vähän sille sivulle mikä koskee ensimmäistä palaa. Korkki on taipuisaa ja jos et liitä paloja myös toisiinsa lasin alunen tulee taipumaan ja paljastamaan koloja. Laatan pohjaa ei tarvitse peittää kokonaan. Tein itse pienen U:n pohjaan jotta liima leviäisi kohtuu tasaisesti painaessa kiinni korkkiin. Kun painat laatan kiinni viereiseen niiden liitoskohdasta tulee pursuamaan liimaa ainakin jossain vaiheessa. Itse pyyhkäisin vain sormella sileäksi, mutta jos et halua sotkea käsiäsi paperi käy ihan hyvin. PYYHI LIIMA HETI, jotta saat sen kauniisti katoamaan. 

Step 3

Ensimmäinen rivi on valmis. Lisää liimaa ensin reunalle ja jatka laattojen asettamista. Muista liimaa toisen rivin laatat myös sivuista! Paina asetettua laattaa hetki oikein kunnolla. Kun saat yhden laatan ”valmiiksi” aseta jotain painavaa päälle. Minulla painona toimi laattoja leveämpi tuoppi johon olen istuttanut yrtin väliaikaiseksi. Liima kuivuu nopeasti, joten se aika jota kuluu uuden laatan tekemiseen riittää kyllä.

20160611_082547205_ios.jpg

Step 4

Leikkaa laatat ronskisti irti levystä helpommin leikattaviksi. Yritä saada yhdellä vedolla korkki siististi leikattua terävällä veitsellä. Laatan sivuja pitkin tämä on todella helppoa kun pidät terän kokoajan laatoissa kiinni. Siistimiseen käy kynsiviila! Lopuksi suosittelen lakkaamaan päällyslakalla edes korkin sivut, jottei ne lähde murenemaan. Pinnasta tulee myös märkiä läikkiä kestävämpää ja aluset pysyvät kauemmin hyvänä, kun niiden päällä on kerros kynsilakkaa estämässä puuta imemästä esimerkiksi punaviiniä. 

20160615_111008531_ios.jpg

Valmiit aluset ovat myös hyvä ice breaker julissa! Omissa tupareissa se, joka keksii mitä lasinalusessaan lukee, saa palkinnoksi shotin. Lapsien kanssa jos haluaa näitä askarrella suosittelen kuitenkin sanoja kuten lemon, apple tai ihan suomeksi. Luonnollisestikkin. 

Testattu ja hyväksi todettu!

Mariia

koti sisustus diy sisustus
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *