Kesäyön hillapiirakka

lakkapiirakka_pieni_aikuinen.jpg

Iisa kyseli meidän kaikkien leivontabravuureitamme tässä taannoin. Kirjoitin kommenttiboksiin silloin erään joka kesä valmistamani piirakan ohjeen, jossa maistuvat aina kauden marjat. Aioin päivittää piirakan vähän terveellisempään suuntaan — onnistui! 

Normaalisti teen tämän kesäpiirakan joko raparpereista, mustikoista, punaviinimarjoista tai omenoista, mutta täytettä valittaessahan on vain mielikuvitus rajana. Tällä kertaa käytin tähän pakkasen viimeiset lakat ja mustikat — oikein yllätyin kuinka toimiva combo tästä syntyi.

Piirakkapohja

100 g voita sulatettuna

3 dl luomutattarijauhoja (tai 1 dl kookosjauhoja ja 1-1,5 dl muita jauhoja)

1 dl luomusokeria (intiaanisokeri tuo intensiivisen maun)

Sekoita ainekset keskenään ja ota 1 dl talteen. Tässä vaiheessa taikinan pitää olla jämäkkää, jotta tuo 1 dl voidaan lusikoida piirakan päälle ennen paistamista.

Lisää vielä:

1 muna

0,75 dl vettä

1 tl leivinjauhetta

0,5 tl vaniljajauhetta

(itse lisäsin vielä 2 rkl marjajauhetta tuomaan kuitua — ei ole välttämätön)

Sekoita ja kaada voidellulle piirakkavuoalle (26 cm). Tässä vaiheessa taikina on löysää.

lakkapiirakka_pieni_aikuinen2.jpg

Laita päälle:

3 dl marjoja, hedelmiä

Lusikoi alussa talteen ottamasi taikina piirakan päälle. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.

lakkapiirakka_pieni_aikuinen3.jpg

Nautitaan ulkosalla hyvässä seurassa luomukermavaahdon kera, nam!

hyvinvointi terveys vastuullisuus ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.