Raw Lemon Cheesecake
Bongasin vastikään Moments-blogin Katjalta aivan ihanan sitruunakakun ohjeen. Kun melkein kaikkia ohjeeseen tarvittavia aineksiakin löytyi kaapista, otin kakun työn alle heti. Kaunista ja herkullista!
Muokkasin ohjeesta muutamia juttuja sen perusteella, mitä kaapissani oli. Suluissa se ainesosa, joka oli Katjan alkuperäisessä ohjeessa.
Pohja (halk. 26 cm)
2 dl luomu sultanarusinoita (taateleita)
2 dl hasselpähkinää
2 dl mantelia
0,5 dl neitsytkookosöljyä
1 rkl mesquitea, voi korvata esim. lucumalla
1 rkl lucumaa
(1 tl vanilja)
Laita pähkinät blenderiin ja blendaa rouheeksi. Lisää sitten rusinat, jauheet ja viimeisenä sulatettu kookosöljy. Kannattaa vuorata irtopohjavuoka ennen pohjataikinan levitystä leivinpaperilla, että on helpompi leikata paloja.
Sitruunatäyte
7,5 dl cashewpähkinöitä
2 luomusitruunan kuori raastettuna (alkup. ohjeessa 1 kpl)
2 luomusitruunan mehu puristettuna (alkup. ohjeessa 1 kpl)
1 dl neitsytkookosöljyä
2 rkl soijalesitiiniä (oma lisäys — koostumuksen nimissä)
2 rkl lucumaa (tocotrienols)
1 dl hunajaa
1 tl vaniljaa
vettä
Liota pähkinöitä 4-8 tuntia. Sulata kookosöljy ja soijalesitiini vesihauteessa nestemäiseksi. Blendaa pähkinät huuhtelemisen jälkeen rouheeksi ja lisää sekaan muut ainekset. Lisää vettä, kunnes saat täytteestä sileän. Itselläni oli tässä vaiheessa vielä lainablenderi käytössä, joten lopputulos ei ole niin sileä kuin olisi omalla Kitchen Aidillani.
Levitä täyte pohjan päälle ja tasoita pinta niin tasaiseksi kuin saat.
Valmis! Nyt jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi. Jos haluat, tee päälle mansikkakermaa ja pursota siitä kauniita kuvioita tuomaan marjaista makua — unohtamatta estetiikkaa. Täydellinen combinaatio!