Punajuurimurot

punajuurimurot5_halo_pieni_aikuinen.jpg

 

Kuulostaako oudolta? Tämä resepti syntyi täysin vahingossa, ennen prinsessaleivoksia. Valmistus on todella simppeliä, ainoastaan kuivatukseen pitää varata vähän aikaa. Lopputulos on kuin Corn Flakeseissa konsanaan, punajuurimaisella twistillä tosin.

Punajuuri on aivan huippujuttu ravintoarvojensa puolesta — tässä juureksessa on rutkasti mineraaleja, joita tarvitsemme happo-emästasapainon ylläpitoon ja lisäksi punis sisältää aminohappo tryptofaania, joka vaikuttaa muun muuassa unentuloon ja rauhoittumiseen.

punaflakes_halo_pieni_aikuinen.jpg

Punajuurimurot, 3 annosta

6 keskikokoista luomupunajuurta

0,5 tl vaniljaa

0,5 tl Himalajan suolaa

1 tl pastöroimatonta hunajaa

1 dl vettä

Blendaa kaikki ainekset sileäksi taikinaksi. Siivilöi massa ja levitä taikina vuoratulle pellille mahdollisimman ohueksi levyksi. Nyt saa se leivinpaperikin vähän kuultaa taikinan alta :) Kuivata levyä uunissa, kunnes se alkaa raksua liitoksissaan ja on täysin kuivaa. Tähän meni itselläni n. 8 tuntia.

punainen_leivinpaperi_halo_pieni_aikuinen.jpg

Leivinpaperikin ihastui punajuureen.

Raapsuta kuivuneet flakesit irti leivinpaperilta ja säilö tiiviiseen lasipurkkiin. 

punajuurimurot2_halo_pieni_aikuinen.jpg

Punajuurimurojen kaveriksi kannattaa tehdä täyteläinen mantelimaito, joka kruunaa koko makuelämyksen.

Mantelimaito, 4 dl

1 dl luomumanteleita

4 dl vettä

0,5 tl Himalajan suolaa

0,5-1 tl vaniljaa

2-3 tl hunajaa

Liota mantelit yön yli ja huuhtele ne sen jälkeen. Lisää kaikki ainekset blenderiin yhtä aikaa ja pyöritä sileäksi. Tarkista maku. Asettele siivilän päälle harso ja laita siivilä sitten kulhon päälle. Kaada maito siivilän läpi ja purista käsin loput maidot harson läpi. Ylijääneen massan voit käyttää vaikka voimapalloihin, joiden ohjeen yritän pian laittaa teille tänne.

Harsokankaasta käy myös pellavainen ekokassi. Leikkasin pussista n. 30 x 20 palan ja käytin harsona — hyvin tuli neste läpi :)

omena_pahkina_halo_pieni_aikuinen.jpg

Punajuurimurojen sekaan voi heittää myös inka-, tai mulperimarjoja, pähkinärouhetta, siemeniä, hunajaa, kuivattua omenaa… Mitä ikinä keksitkin! 

punajuurimurot4_halo_pieni_aikuinen.jpg

Omaan annokseeni tuli pieniksi pilkottuja inkamarjoja, joiden kirpsakkuus sopii hyvin yhteen punajuuren makeuden kanssa. En voinut myöskään jättää pois kuivattuja omenakuutioita enkä pähkinärouhetta, jonka tein saksanpähkinöistä. Nam!

hyvinvointi mieli vastuullisuus ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.