Makuvettä
Haluaisin vinkata yhdestä näennäisesti pienestä, mutta kuitenkin joka aamua ilahduttavasta käytännön asiasta, nimittäin makuvedestä.
Tarvitset:
pari kourallista tuoreita sitruunamelissan ja/tai vahvan mintun lehtiä
puolikas luomusitruuna viipaleina
(lähde)vettä haluamasi määrä
Makuveden voi tehdä oikeastaan mistä tahansa tuoreesta. Mulla tuli heti erilaisista vaihtoehdoista mieleen sellainen kesäinen mansikka-sitruunamelissa-versio :)
Itse teen makuveden jo illalla valmiiksi tekeytymään ja jätän pullon huoneenlämpöön, jotta aamulla on sopivan lämpöistä (ja makuista) vettä juotavaksi. Sitruuna on kiva kaveri emäksisöivän vaikutuksensa vuoksi, mutta yhtä hyvin toimii myös appelsiini ja lime. Jos halajat vielä vahvempaa makua, mortteloi vihreät yrtit ennen veden lisäämistä.
Päivän mittaan ”jatkan” juomaa lisäämällä sinne aina uutta vettä pois otetun tilalle. Samat ainekset kestävät ainakin omassa käytössäni noin kaksi päivää.
Raikasta päivää teille!