Purjokeittoa!

purjokeitto_halopieniaikuinen0076.jpg

En tiedä mikä sopisi enää paremmin keväisiin lomapäiviin kuin helppo ja raikas purjokeitto. Sen valmistaa kädenkäänteessä, jolloin aikaa jää myös auringosta nautiskelulle ja ulkoilulle. Ensimmäistä kertaa sitten lapsuuteni, hanget kantavat ja niillä voi juosta! Topikin on ollut aivan riemukoira ja säntäillyt hangilla eestakhaale (niinku meilläpäin ruukataan sanoa) 🙂

Purjokeitto, 2 annosta

2 isoa purjoa

1 rkl Trocomare-mausteseosta (A. Vogelin luomumausteseos)

mustapippuria

vettä sen verran, että purjopalat peittyvät juuri ja juuri

purjokeitto_halopieniaikuinen0073.jpg

Pese ja pilko purjot.

purjokeitto3_halopieniaikuinen0074.jpg

Lisää purjot kattilaan ja kaada vettä sopivasti päälle.

Anna kiehua hiljokseen n. 25 minuuttia ja blendaa pehmenneet purjot vesineen blenderissä. Kun koostumus on tarpeeksi silkkimäinen, lisää Trocomare sekä pippuri, sekoita ja nautiskele.

purjokeitto_halopieniaikuinen0071.jpg

Pikantit pinjansiemenet kruunaavat muutoin keveän purjokeiton maun :) Tällä kertaa en jaksanut paahtaa siemeniä, mutta pikaisella paahtamisella keittoon saa vielä lisää mukavaa ja lämmittävää makua.

Kesää kohden ainakin minä laiskistun ruoanlaittajana ja haluan saada valmista äkkiä, ihan puhtaasti siitä syystä, että kaunis ilma kutsuu ulos eikä sisälle kokkailemaan. Odotan jo kovasti ensimmäistä piknikiä, siihen tosin vierähtää vielä tovi, koska lunta on vielä paljon.

Kaunista sunnuntaita!

hyvinvointi mieli vastuullisuus ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.