Soppasiskot
Hola täältä aurinkoiselta Napapiiriltä! Valmistelen parhaillaan päivitettyä versiota happo-emästasapaino-kirjoituksestani, joka löytyy vanhan blogini puolelta. Vinkkaan tällä viikolla myös mahtavista kirjauutuuksista, joiden lukeminen on innostanut ja inspiroinut ainakin minua tekemään simppeleitä muutoksia arkisyömiseen. Jaan tässä postauksessa erään arkirutiinini aamuistani.
Pääsääntöisesti jokaisen länsimaalaista ruokaa syövän elimistö on hyvin hapan. Liian hapan elimistö aiheuttaa erilaisia sairauksia, joista lisää myöhemmin happo-emästasapaino-kirjoituksessani. Omat kevätaamuni alkavat tällä hetkellä seuraavalla itsepuristetulla mehulla:
Aamun emäspotti
2 tuoreen luomusitruunan mehut
1-2 luomuappelsiinin mehut
Valikoin kaupassa aina mahdollisimman pehmeitä ja kypsiä hedelmiä, sillä vain ne tuottavat elimistössämme emästä. Nyt huomio te raakojen banaanien ystävät! Raa´at hedelmät synnyttävät elimistössä happamaa palamistulosta eivätkä palvele terveyttämme sillä tavalla, jolla ne voisivat.
Minulla ei vielä ole pro-mehustinta, joten puristelen muovisella puristimellani noista aineksista juoman ja juon sen pillillä pikkuhiljaa :) Jos maku tuntuu liian ytyltä, voit laimentaa juomaa lisäämällä aitoa lähdevettä. Sitruuna on hapan, mutta tuottaa elimistössämme emäksistä palamistulosta ja lisäksi se hellii yhtä tärkeimmistä elimistämme: ”jätteenpuhdistuslaitostamme”, eli maksaa!
Itse huomaan selkeän eron kraanaveden ja lähdeveden imeytymisessä. Kraanavesi jää kudoksiini ja turvottaa. Lähdevesi sitä vastoin tuntuu menevän perille joka soluun ja virkistävän elimistöäni oikeasti :) Me käymme hakemassa lähdevetemme Korkalovaaran lähteestä, jonne pääsee ajamalla Töyrästien päähän ja patikoimalla alamäkeen n. 300 metriä. Vesireppujen kanssa ylös kipuaminen käy sitten siitä kuuluisasta hyötyliikunnasta, mutta tuolla metsässä sielu lepää!
Ja hei, jos teitä kiinnostaa mikä ihmeprojekti on Soppasiskot, käykää kurkkaamassa täällä!