Vaaleanpunaista nassuun!

vadelmajaatelo_halopieniaikuinen.jpg

Tämä on sitä aikaa vuodesta, kun jäätelöaltaat kutsuvat itse ketäkin. Välillä kuitenkin tuntuu, että tuo kutsuhuuto on suunnattu erityisesti minulle. Niin, että tule vaan Hannamari ja osta se Classic, jotta saat kärvistellä hetken nautinnon jälkeen vatsakipuinesi! Ja välillä minä sen teenkin, mutta vain jos on hyvä syy — kuten ystävien seura. Vaikka on ruokia, joita en syö ollenkaan niin äärimmilleen viety ruokanatsismi ei silti kuulu omaan arkeeni. Kotioloissa olen kuitenkin varautunut paremmin ja jäätelönhimon iskiessä kaapeista löytyy kaikki tarvittavat raaka-aineet maidottoman jäätelön valmistamiseen. Just in case.

Koska prosessoidusta lehmänmaidosta valmistetut jäätelöt eivät tee omalle iholleni tai vatsaparalleni hyvää, olen saanut etuoikeuden opetella valmistamaan maidottomia ja silti hykerryttävän herkullisia jätskejä. Itse rakastan jäätelöiden kermaisuutta, mutta eipäs hätää — lehmänmaito kun ei ole ainoa juttu, jolla jäätelöstä saa kermaista! Itse asiassa tavallisten markettijäätelöiden kermaisuus ei ole vain kerman ansiota — jäätelöihin nimittäin pumpataan ilmaa todella paljon, jotta koostumuksesta saadaan tarpeeksi kuohkea ja helposti leikattava. Huijauksen makua!

Meillä kotona tehdään yksinkertaista raakatäysjäätelöä, johon ei pumppailla mitään ylimääräistä, vaan maku saadaan aidoista raaka-aineista. Muutama päivä sitten meidän kahden herkkuhampaan iltaa piristi ihana ja supersimppeli vadelmakermajäätelö.

Kotijäätelön valmistukseen tarvitaan oikeastaan vain blenderi ja hyvät raaka-aineet. Jos haluaa vielä hifistellä, arsenaaliin tulee myös pakastin ja jäätelökone. Kermaisuutta koostumukseen tuo hyvin paksu luomukookoskerma, jonka makukin on peitettävissä, mikäli ei ole kookoksen ystävä. Toinen kermaisuuden tuoja ovat cashew-pähkinät — jäätelöohjetta tämän raaka-aineen pohjalle tulossa pian. Vaan miten valmistetaankaan kirpeän makeaa vadelmajätskiä? No näin:

vadelmajaatelo_halopieniaikuinen_1.jpg

Kermainen vadelmajäätelö kahdelle

200 g pakastevadelmia

1 dl tocotrienols-jauhetta

2 dl kookoskerma

2 rkl maca

0,5 dl lucuma

(0,5 dl hunaja)

Säilytä kookoskermat aina jääkaapissa, jotta koostumus muuttuu jäisten marjojen kanssa jäätelömäiseksi. Blendaa kaikki blenderissä tasaiseksi massaksi ja nauti heti — tämä versio ei tykkää odottelusta, vaan odottaa lusikointia heti :) Itse en ole kovin makeanperso, joten en käyttänyt hunajaa ollenkaan. Maku jää silloin kirpeän vadelmaiseksi. Jos sinä pidät makeasta, suosittelen lisäämään tuon ohjeessa olevan hunajamäärän massaan.

vadelmajaatelo_halopieniaikuinen_2.jpg

Nautitaan rauhassa makustellen, hyvässä seurassa.

(Tai oman rakkaan kainalossa, kuten minä tein.)

hyvinvointi mieli vastuullisuus ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.