Kesäpäivän trio-raakakakku
Muistatteko ne lapsuuden trio-jäätelöpaketit, joita ostettiin aina viikonlopuksi? Maistuivat kovin meille touhukkaille leikkipuistoilijoille. Ei silloin ollut väliä, oliko jäätelöpaketissa oikeasti mansikkaa, vaniljaa tai suklaata — pääjuttu taisi olla makea ja kylmä syöminen leikkien lomassa. Tein jokin aika sitten tilauskakkuja ja kaikista kolmesta jäi hieman täytettä yli, syntyi Trio-kakku. Fiilailin reseptiä sekä ideaa eteenpäin aikani ja päätin hyödyntää kaapissa näköttävät raakamantelijauhot, niissä kun oli tulossa päiväys vastaan.
Kakkua ei ole vaikea valmistaa, joskin se vaatii jonkin verran valmistusaikaa. Kakussa on keksipohja sekä kolme erimakuista täytekerrosta. Helppoa valmistuksesta tekee se, että toffeetäyte on koko kakun perusta, joka jaetaan valmiina kolmeen osaan ja maustetaan kunkin kerroksen päämaun mukaan. Ne, jotka eivät jaksa alkaa leikkimään eri täytteiden kanssa voivat valmistaa pelkän toffeetäytteen ja voilá, kakku on valmis yhdellä blendaamisella.
Käytin tähän kakkuun 20 cm irtopohjavuokaa, johon laitoin leivinperin alle. Se helpottaa kakun leikkaamista sekä irrottamista vuoasta pakastuksen jälkeen. Itse pohja koostuu tasan kahdesta raaka-aineesta: pekaanipähkinästä ja luomuaprikooseista.
Rakastan pekaanipähkinöiden vivahteikkaan täyteläistä makua ja siksi käytän niitä lähes poikkeuksetta raakakakkujeni pohjassa. Pekaanipähkinä-pohja pääsee yllättävän lähelle tavallisen keksi-voi-pohjan makumaailmaa (ehkä tässä syy, miksi olen niin heikkona tähän oikeasti).
Keksipohja (20 cm vuoka)
4 dl pekaanipähkinöitä
2 dl kuivattuja luomuaprikooseja
Pohjasta on tarkoitus saada hyvin tiivis ja sileä. Se onnistuu, kun blendaat seosta niin kauan, että pekaanipähkinöistä alkaa irrota rasva ja taikina tiivistyy — huolehdi myös siitä, että kaikki aprikoosit ovat palasina. Itse käytin tämän kakun valmistamiseen Vitamixiäni, jossa on tampperi, helpottaa huomattavasti pohjan valmistusta. Tasoita pohja tasaiseksi irtopohjavuokaan lusikan avulla.
Toffee-täyte (muista jakaa kolmeen osaan!)
6 dl mantelijauhoja
1,5 dl lucumaa
100 g neitsytkookosöljyä sulatettuna
3 tl vaniljaa
1 dl lesitiiniä
4 dl vettä
2 dl agave/hunaja
Lisää blenderinkannuun ensin nesteet, sitten jauheet ja pyöritä, kunnes massan kaikki osat ovat sekoittuneet tasaiseksi. Jaa taikina kolmeen osaan: 1 osan voit laittaa suoraan valmistamasi keksipohjan päälle, 1 osa säästetään mansikkakerrokseen ja 1 osa suklaakerrokseen.
Mansikkatäyte
1/3 toffee-taikinaa
200 g mansikoita
Blendaa mansikat toffee-taikinaan, niin että saat tasaista, söpön vaaleanpunaista taikinamassaa. Ota massasta noin 2 dl talteen myöhempää käyttöä varten ja laita se jääkaappiin, loput voit levittää toffee-kerroksen päälle.
Lisää halutessasi mansikkakerroksen päälle viipaloituja mansikoita yksi kerros.
Suklaatäyte
1/3 toffee-täytettä
0,5-0,75 dl raakakaakaojauhetta/carob-jauhetta
Voit joko sekoittaa käsin kaakaojauheet toffee-taikinaan tai käyttää blenderiä. Jos teet tämän vaiheen käsin, sihtaa raakakaakaojauhe taikinaan sihdin avulla, jottei taikinaan jää kaakaojauhepaakkuja.
Levitä koko suklaatäyte mansikkatäytteen päälle tasaiseksi ja laita kakku 1-2 tunniksi pakastimeen.
Koristele kakku mansikkalohkoilla ja käytä nyt säästämäsi mansikkatäyte, joka on ollut jääkaapissa. Ota pursotin ja pursottele ruusukkeita kakun ympärille tai villittele oman mielesi mukaan :)
Siistejä paloja leikkaat tällä yksinkertaisella kikalla: keitä vettä kattilassa ja laita leikkaamiseen tarkoitettu veitsi veteen hetkeksi. Kuivaa pyyhkeellä ja leikkaa yksi reuna kerrallaan. Käytä joka välissä veitseä kuumassa vedessä ja pyyhi ylimääräiset kakkujäljet pois.
Enjoy! Musta oli aiheellista tämän postauksen kohdalla hukuttaa teidät kuviin :)