Ootko syönyt pahaa chlorellaa? Älä syö enää.
Vihreiden ruokien kanssa ei aina ole helppoa. Siinä missä parsakaalet, kurkut, persiljat ja pinaatit sujahtavat helposti perusaterioiden sekaan, tarvitaan tummanvihreiden ja tujun makuisten levien suhteen hieman kekseliäisyyttä. Olen tehnyt hieman empiiristä laatututkimusta ja palannut jälleen chlorellan käyttäjäksi pitkän tauon jälkeen.
Mua on harmittanut, että todella moni Suomessa myytävä chlorella-tuote on ollut epäpuhtaan makuista ja huonolaatuista — kas siinä syy siihen, miksi tämä tyttö ei ole chlorellaa halunnut aiemmin käyttää. Spirulina ja phytoplankton ovat olleet arsenaalissa jo pidempään, mutta chlorellakin on tehnyt paluun, vihdoin! Smoothieisiin on helppo sujauttaa leväjauheita, mutta esimerkiksi matkoilla on helpompi napsaista nappulat suuhun ja siksipä naputtelin itselleni tilauskoriin FitnessFirstiltä Sun Chlorella-tablettiboksin. Tabletteja päätyivät maistelemaan sekä me, että naapurikin ja kaikkien tuomio oli sama: erinomainen maku ja laatu.
Jos tekin syötte levänappeja, muistakaa napsia niitä tarpeeksi paljon. Tarpeeksi paljon tarkoittaa suurin piirtein oman kourasi kokoista määrää, ellet sitten halua erikseen laskea nauttivasi juuri tasan X-määrää tabletteja 😉 Chlorella on ruoka-aine, joten ravintoaineiden yliannostuksen vaaraa ei tarvitse pelätä.
Jos ruokailu on arkisin sitä mitä se on, kannattaa täydentää sitä tämänkaltaisilla luonnollisilla vitamiinipommeilla. Levät puhdistavat sisäelimiämme ja imevät itseensä raskasmetalleja, joita jokainen nykymaailmassa elävä ihminen kantaa kehossaan. Superfoodit-sivustolla on mielettömän kattava infopaketti Chlorellasta, suosittelen lukemaan sen kokonaan.
Vihreälle purkilleen hipsii nyt tämä tyttö, heissulivei!