Syväjään sulattaja: kikherne-curryrisotto

kikhernerisotto_halopieniaikuinen_2.jpg

Olen palellut viime viikkoina valtavasti. Syynä on tietysti ensimmäiset pakkaset, joihin tottuminen vie aikaa, mutta myös hidasteleva kilpirauhanen, joka saa tytön hytisemään normaalia enemmän. Huomasin, että olen postaillut teille aivan liian vähän hyviä lämpimiä kasvisruokareseptejä, joten päätin tehdä tämän suhteen pienen korjausliikkeen.

kikhernerisotto_halopieniaikuinen_1.jpg

Samaa tahtia kuin kylmä ilma tekee tuloaan ja kiristää otettaan täällä Pohjolassa, valmistaudutaan meidän kotikeittiössämme vastaiskuun. Melkein joka ruokaan sujahtaa hurjan paljon currya, pippuria, valkosipulia ja muita lämmittäviä elementtejä. Tällä hetkellä kun elimistön normaalitoiminnot käyvät hitaalla, tuntuu lämmin ruoka helpottavan hytinää paljon paremmin kuin viilentävät smoothiet. Suosittelen kokeilemaan tätä reseptiä, varsinkin silloin kun sisäinen hytinä uhkaa ottaa vallan.

kikhernerisotto_halopieniaikuinen_3.jpg

Kikherne-curryrisotto, 3 annosta

1 tlk GoGreen-luomukikherneitä

1/2 kesäkurpitsa

1 punasipuli

1 sipuli

10-12 valkosipulinkynttä

suolaa

luomuvoita tai gheetä

Huuhtele kikherneitä niin kauan kunnes niiden pinnassa oleva vaahto katoaa. Pilko kesäkurpitsa keskikokoisiksi lohkoiksi. Pilko sipulit mahdollisimman pieniksi ja purista valkosipulinkynnet mukaan. Paista kaikki kasvikset kevyesti pannulla voin kanssa, kunnes sipulit ja kesäkurpitsa alkavat pehmetä. Tässä vaiheessa sun keittiössä leijailee taivaallinen tuoksu :)

Curryriisi

6-8 dl keitettyä Vogelin luomutäysjyväriisiä/quinoaa/tattaria

4-5 rkl currya

Keitä riisit tarpeeksi suolaisessa vedessä, jotta niistä tulee maukkaita. Suolana käytin Sunfire saltia, muita hyviä ovat puhdistamaton merisuola, Seltic Sea salt, Himalajan suola jne. Itse tapaan keittää koko riisipaketin kerralla ja pakastaa kypsät riisit sopiviin annospusseihin, jotta arkipäivinä saa ruoan nopeammin valmistettua. Osan täysjyväriisistä voit korvata myös mustalla riisillä, joka toimii erinomaisesti risotoissa. Olen itse vetänyt vähän överit keitetyn quinoan kanssa, joten turvauduin tänään riisiin. Lisää curry keitettyjen riisien sekaan ja sekoita huolella, miksaa sitten kikherne-täytteen kanssa. Nauti hi-taas-ti ja anna kehon lämmetä :)

Lämmintä maanantaita teille toivottaa Hannamari, jolla on näpit edelleen jäässä mutta joka luottaa curryrisoton lisäksi lämpimiin neuleisiin ja rakkaalta siskolta lahjaksi saatuihin laamavilliksiin.

Ps. En tiedä miten kiittäisin teitä Kilpirauhasen vajaatoiminta-postauksen kommenteista. Kiitos. Te ootte kyllä parhaita lukijoita ikinä ja vastailen teille piakkoin!

hyvinvointi liikunta vastuullisuus ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.