Kausiruokaa
Viime viikolla Mats-Eric Nilssonin haastattelussa selvisi, että häneltä on tulossa nyt syksyllä ulos uusi kirja. Kirjan teema on kausiruoka — mitä se milloinkin on ja mitä siitä voi valmistaa. Suomeksi kirja on määrä saada markkinoille marraskuussa.
Kun tutustuin luomuun ynnä muihin ravintojuttuihin, ainoa mitä en löytänyt mistään, oli lista kausiruoasta. Toki nykyään tietää jo enemmän, mutta odotan innolla Nilssonin tuoretta opusta. Siinä on muutes sitten oiva lahjaidea jollekin ruokajutuista kiinnostuneille.
Kausiruoasta puheenollen, olen hankkimassa nyt keväällä Soili-kuivurin, joka on todella kätevä koska sen saa kasattua pieneen tilaan silloin kun sitä ei tarvitse. Mikä parasta, tämä kuivuri on paikallinen keksintö täältä Rovaniemeltä! Kuivurissa on useampi ritilä, jossa voi kuivatella kaikkea mahdollista. Tarkoituksena on tehdä talven varalle kesän sadoista mm. aurinkokuivattuja tomaatteja, kesäkurpitsasipsejä ja sieniä. Niitä passaa sitten pakkasilla ujuttaa salaatteihin ja keittoihin.
Tuoreinta Aitoa ruokaa-kirjaa en viitsinyt ostaa pikaisen plarailun perusteella, se kun näyttää keskittyvän enemmän einesten ravintoluetteloihin ja kun ei noita eineksiä tule itselläni juurikaan osteltua. Herättelevä teos se on varmasti monelle sellaiselle, joka hakee lounastunnilla sen Saarioisten valmis”ruoan” ja popsii hyvillä mielin naamariin.