Hurjan herkullinen beluga

belugalinssi_1.jpg

Mun on pakko kertoa teille rehellisyyden nimissä, että ostin belugalinssejä jo vuosi sitten kokeiluun, mutta vasta viime viikolla valmistin niistä jotain. Kertonee jotain allekirjoittaneesta. Onneksi kokeilin näitä linssejä edes nyt, sillä tästä lisukkeesta taisi syttyä meidän keittiössä kyllä mahtavin kasvisruokahitti pitkiin aikoihin.

Suurin syy siihen, että nämä linssit ovat odotelleet ruokapöytään pääsyä, on ollut se että ajattelin niiden valmistamisen olevan hankalaa. Se ei kuitenkaan pidä paikkaansa, sillä pienellä esivalmistelulla homma käy näppärästi.

Liotin linssejä yön yli runsaassa vedessä, optimiaika linssien liotukselle on 8-12 tuntia. Sen jälkeen siivilöin liotusveden pois, huuhtelin linssit kertaalleen siivilässä ja keitin runsassuolaisessa (tärkeää!) vedessä 20 minuuttia. Linssejä laitetaan yksi osa ja vettä kolme osaa. Keittämisen jälkeen siivilöin keitinveden pois ja lisäsin sekaan yksinkertaisesti vain laadukasta luomubalsamicoa runsaalla kädellä. Maku paranee entisestään, jos annat linssien marinoitua jääkaapissa seuraavaan päivään. Tämä lisuke toimii lämmittävänä elementtinä muutoin viilentävän salaatin seassa, oikeastaan näitä linssejä voi yhdistää minkä tahansa kanssa. 

belugalinssi_3.jpg

Suutuntuma on erittäin pehmeä ja aavistuksen jauhoinen enkä näin ensimmäisen kokeilun jälkeen voi kiistää väittämää siitä, että kyseessä on kasvissyöjän kaviaari. Voisin ottaa asiakseni valmistaa näistä linsseistä jonkinlaisen tahnan esimerkiksi gluteenittomien herkkunäkkäreiden kaveriksi — luulen nimittäin, että se voisi olla melkoinen hitti. 

Miten te olette käyttäneet belugalinssejä?

Hyvinvointi Ruoka ja juoma Liikunta Vastuullisuus
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.