Marinoidut punasipulit
Tänään minulla olisi jakaa teille yksinkertainen niksi arkisalaattiin. Ystäväni tarjoili jokunen viikko takaperin aivan mahtavan makuisia marinoituja punasipuleita tapasten kera. Kun kysyin miten näitä valmistetaan, sain yksinkertaisen vastauksen: punasipulia, balsamicoa, suolaa ja sokeria.
Arkena en jaksa kikkailla kovinkaan paljoa ruoan kanssa (raakaleipomista ei lasketa), sillä minä ja kehoni rakastamme yksinkertaisuutta. Kun raaka-aineiden määrän pitää kohtuullisena niin ruoansulatus kiittää ja energiaa jää paljon muullekin tärkeälle. Tunnustan het kättelyssä, että uraudun aivan liian helposti tekemään niitä samoja variaatioita, varsinkin salaattien kohdalla. Siksi olin yli-innoissani näistä marinoiduista punasipuleista. Ei paljoa lisävaivaa, mutta sitäkin enemmän makua.
Näiden sipulien salaisuus piilee kahdessa tärkeässä seikassa: ensinnäkin laadukkaissa raaka-aineissa, joita on riittävästi ja toisekseen siinä, että varaat valmistukseen mukaan hyppysellisen malttia. Minulla ei ole antaa teille kovin tarkkaa reseptiä, vaan koko homman pointti on maistelussa — huomaat kyllä milloin makujen sinfonia on sellaisella tasolla, joka vie kulinaristien taivaaseen.
Ja kas, näin sipulit valmistuvat: leikkaa 1-2 luomupunasipulia ohuiksi siivuiksi, lisää laadukasta (paksua) luomubalsamicoa niin paljon, että sipulit peittyvät juuri ja juuri. Lisää sen jälkeen puhdistamatonta merisuolaa ja intiaani/kookospalmusokeria kunnes marinointiliemen maku on täyteläisen pyöreä. Laita sipulit jääkaappiin kannelliseen rasiaan marinoitumaan päiväksi tai kahdeksi. Sen jälkeen: nauti raikkaan salaatin kera. Ja ehkä sen viinilasillisenkin.