Karpalo-kookosmousse
Alan kallistua näissä keittiöpuolen innovaatioissa siihen, että kyllä ne parhaat jutut tuppaavat syntymään vahingossa. Juuri silloin kun vähiten yrität, saattaa käydä melkoinen ruokaflaksi. Keksin tiistaina makucombon, jota en ollut ikinä ennen kokeillut omassa keittiössäni. En voi edes selittää miten hyvää ja makuhermoja hemmottelevaa voi tulla vahingosta, jossa on käytetty vain kolmea raaka-ainetta. Teidän pitää kokea tämä itse.
Tilannehan oli se, että tuona tiistaina menin ilman aamupalan syöntiä keskustaan pidettyyn vapaamuotoiseen työpalaveriin. Aamuni ovat olleet monta kuukautta jo hyvin hitaita ja no, tällaisia omalle rytmilleni sopivia. Kello kyllä soi, mutta onhan se aika kiva juttu kuulostella, että noustako heti vai vasta puolen tunnin päästä — paitsi kun on palaveri. En oikein osannut varautua tähän tiedossa olleeseen aamulähtöön ja torkku pääsi yllättämään pahanpäiväisesti, ei siis puhettakaan aamupalasta.
Palaverin jälkeen (joka ei onneksi tuohon nälkätilanteeseen nähden ollut pitkä) palasin kotiin ja aloitin aamuni alusta. Söin vähän suolaista. Jostain harvinaisesta syystä mieleni oli vallankin myös jälkiruoan kaipuussa. Jääkaapin oven takana minua töllötti vain regulat-pullo, havupuu-uutejuomien rivi ja voipaketti, päädyin siihen että ne eivät ole aivan sitä jälkkäriainesta mitä minä etsin. Onneksi huomasin katsoa myös jääkaapin oveen ja tajusin kookoskermapurkin nähdessäni, ettei minun ehkä tarvikaan masentua, sillä tästä voi saada jotain valmista hyvää hetinyt. Samassa muistin nähneeni pakastimessa jokin aika sitten vielä hippusen verran karpaloita, kookos ja karpalo, nehän vois toimia.
Karpalo-kookosmousse, 1 annos
1 prk Kara-kookoskermaa (sitä täysirasvaista!)
1,5 dl jäisiä pakastekarpaloita
1 rkl hunajaa
Blenderissä kaikki sekaisin, annos kuppiin ja lusikoimaan. Olisin voinut suoraan sanottuna nautiskella näitä annoksia varmaan kaksi peräkkäin. Suosittelen tätä kaikille kiireisille välipalaevääksi sekä erityisen lämpimästi kaikille äiti-, ja isäihmisille, jotka pohtivat miten saada jälkikasvu syömään muutakin kuin sokerijogurtteja.
Karpalo-kookosmoussen (tai rahkan) koostumus on paksu ja pehmeä. Karpalo pehmenee kookoksen ansiosta ja kookos puolestaan saa vähän luonnetta kirpeästä toveristaan. Liitto toimii! Tällaiseksi arkireseptiksi tämä tapaus on tajuttoman helppo. Viime aikoina olen touhunnut keittiössä vain pakolliset, sillä olen investoinut aikani vähän toisenlaisiin projekteihin — siispä tämän herkun valmistamiseen käytetty kaksiminuuttinenkaan ei päässyt tässä tilanteessa harmittamaan.