Pakurilattea ja miniajatus ruokaan suhtautumisesta
Tykkään pienistä ruokapaheista. Ne tekevät yllättäen nautittuna oikein hyvää sielulle ja ennen kaikkea mielelle. Rajoja pitää välillä rikkoa ihan vaikka kapinamielessä, kunhan ruoasta muistaa nautiskella. Jos kiertelemme kaupoissa ostoksilla miettien vain mineraaleja, omegoita sekä hivenaineita emmekä yhtään makuja ja nautintoja, olemme mielestäni eksyneet hakoteille. Terveellisyys ei ole syömisen ainoa itseisarvo.
Siinäpä tämän päivän ruoka-ajatus, jota ehkä jatkan myöhemmin laajemmalla otteella jossakin toisessa postauksessa. Tänään juon lattea ja valmistaudun huolella huomiseen, luepa lopusta miksi.
Pakurilatte kahdelle
0,5 l vettä
1 rkl pakurijauhetta
0,5 rkl vaniljajauhetta
0,25 lakritsinjuuritanko
Anna kiehua vähintään 15 minuuttia, välillä hämmentäen. Kun pakuritee on valmista, lisää seuraavat:
1 rkl mesquite-jauhetta
0,5 rkl kanelia
Sekoita ja jätä liedelle.
Mantelimaito
0,6 dl luomumanteleita
2 dl vettä
1 tl aitoa vaniljajauhetta
1 tl hunajaa
Blendaa kaikki ainekset sekaisin, kunnes sinulla on sileää maitoa. Käytä siivilöinnin yhteydessä harsoa ja puristele harso mahdollisimman kuivaksi, jotta saat maidot talteen.
Mikäli vietät viikonloppusi Oulussa, voit bongata Super-Pirtelöbaarimme Ouluhallista lauantaina ja sunnuntaina klo 10-17 hyvinvointimessuilta :) Olemme siellä kattavan superfood-valikoiman ja smoothieden kanssa :)