Nainen koti-ikävissään
Käymme joka päivä töiden jälkeen mutkan remontin alla olevassa kodissamme. Asiat edistyvät ja joka kerta raksalla on saatu aikaan jotain uutta. Nyt kahden kuukauden jälkeen tuntuu kuitenkin koko ajan ikävämmältä joutua lähtemään yöksi evakkoyksiöön, jossa ei ole edes omaa ruokapöytää. Mutta tämäkin on vain yksi vaihe elämää. Ei sellainen mitä suunniteltiin, mutta sellainen joka oli tässä tilanteessa välttämätön.
Kun kaikki muu on kaaosta niin tietyt rutiinit korostuvat. Yksi tärkeimmistä ainakin itselleni on se, että syömme yhden aterian päivässä yhdessä ilman kiirettä. Tuo hetki ei ole vain syömistä, vaan myös tärkeää yhteistä keskusteluaikaa, jonka avulla pää pysyy paremmin kasassa. Hetki, joka sisältää niitä naurattavia höpöjuttuja, joita on koko työpäivän halunnut päästä toiselle kertomaan.
Koti-ikävän keitto, 4 annosta
800 g luomuparsakaalta varsineen
150 g lehtikaalta
2 sipulia
1 dl kaurakermaa/kookoskermaa
1,5 rkl laadukasta hienoa suolaa
0,75 dl hiivahiutaleita
Pilko parsakaalet kattilaan. Lisää sekaan kuoritut neljäksi osaksi pilkotut sipulit ja lisää kattilanpohjalle vettä noin 2 dl. Höyrytä parsakaalet ja sipulit pehmeiksi kannen alla ja soseuta sen jälkeen blenderissä (tai sauvasekoittimella). Lisää soseeseen lehtikaalet, joista olet poistanut lehtiruodot ja soseuta ne sekaan.
Lisää viimeiseksi kerma, suola sekä hiivahiutaleet ja anna keiton hautua vielä 5 minuuttia.
Suosittelen muuten käymään ruokakaupassa ilman muistilistaa. Oppii paremmin kuuntelemaan sitä, mitä keho kaipaa. Oman kauppakorien vehreys taitaa kieliä uudistumisen tarpeesta muutoinkin kuin kodin suhteen.
Ainakin mieli oli tämän keiton jälkeen uudistuneempi ja freesimpi.