Amarantti(riisi)suklaa to go

amaranttisuklaa232.jpg

Helmikuu on tuonut eloa tänne Napapiirille melkoisesti — tuntuu kuin kuunvaihtuminen olisi muuttanut koko elämänrytmin, sillä työprojekteja riittää. On siis aika jakaa yksi helppo to go –välipalavinkki teidän kanssanne.

amarantti_kollaasit283.jpg

Olen kirjoittanut teille AmaranttiPOP-rakeista ja niistä valmistetuista välipalapatukoista jo vuonna 2011, mutta kirjoitan nyt uudelleen. Nämä pienet rakeet ovat aivan omiaan kaikille gluteenia vältteleville joko myslin osana tai muroina — superhelppoa kiireisessä arjessa.

Tällä kertaa päätimme valmistaa amaranttiPOP-rakeista riisisuklaata kera muiden todella laadukkaiden raaka-aineiden. Toisin kuin markettiriisisuklaiden kohdalla, amaranttisuklaa ei aiheuta väistämättömänä sivuoireena ikävää väsymyspöhnää. Sen sijaan siitä saa nopeasti pitkäkestoista energiaa, jolla pysyy päänuppikin virkeänä.

amarantti_kollaasit285.jpg

Amarantti(riisi)suklaat

amaranttiPOP-rakeita

raakakaakaomassaa raastettuna

kookospalmusokeria

Valmistus on yksinkertaista: raasta ensin raakakaakaomassaa haluamasi määrä (100-150 g on keskikokoiseen satsiin hyvä määrä) ja sulata se juoksevaksi vesihauteessa. Tarkkaile, ettei lämpötila nouse yli 40 asteen. 

Lisää sulaneen massan sekaan kookospalmusokeria, kunnes makeus on mielestäsi kohdillaan. Miksaa sen jälkeen amaranttiPOP-rakeita massan sekaan, kunnes lopputulos on miellyttävä ja riisisuklaamassa levittyy kuitenkin vielä hyvin. Massa saa olla levitysvaiheessa löysääkin, sillä kaakaomassa jähmettyy kylmässä ja säilyttää muotonsa sen jälkeen myös huoneenlämmössä. 

amarantti_kollaasit284.jpg

Tee amaranttisuklaasta joko 1,5-2 cm paksuja levyjä tai laita silikonimuotteihin. Siirrä pakastimeen jähmettymään noin 20 minuutiksi ja kas näin, helppo välipalapatukka on valmis napattavaksi mukaan aamutohinoissa!

• • •

Mulla on tällä hetkellä aika todella kortilla, luultavasti tulee olemaan koko helmikuun ajan. Pukkaa designbrunssia, raakasuklaajuttuja ja keikkaa Super-Pirtelöbaarin kanssa. Sitä tämä yrittäjän arki on, välillä hiljaista ja sitten taas hoppuisaa — mutta mulle se on koko jutun suola. Jos siis olen luvannut postauksia tietyistä aiheista ja ne viipyvät, syy on siinä että täällä tehdään ihan oikeita töitäkin :) Muistuttakaa toki, jos jokin juttu viipyy, kaikkea kun ei voi muistaa.

Ihanaa torstaita kaikille!

hyvinvointi terveys mieli ruoka-ja-juoma