Artesana tarjoaa ruokaelämyksiä
Kävelimme Punavuoresta Sörnäisiin yhtenä reissupäivänä syömään. Matkahan johti siis paljon kehuttuun ja teidänkin suosittelemaanne Artesanaan.
Täytyy kyllä myöntää, että ravintolan sisustuksen nähdessäni minulla nousi epäily ruoankin suhteen. Paikka on meinaan aika hippi. Olin myös epätoivoisen nälissäni, koska en ollut muistanut syödä mitään moneen tuntiin ennen Artesanaan käppäilyä.
Ruokalista näytti lupaavalta ja meinasi iskeä valinnanvaikeus. Päätimme kuitenkin aloittaa Vepakset-listan antimista ja niinpä tilasimme marinoidut oliivit muu-juustolla (ylemmässä kuvassa) sekä…
… edamamepapuja, sormisuolaa sekä chilikastiketta. Molemmat olivat maukkaita.
Juotiin reggae-laseista tyrnishotit.
Olin ihan jäässä ennen Artesanaan tuloa, joten herkullinen keittolista sai täyden huomioni. Kuvassa komeilee meikäläisen metsäsienikeitto. Se oli pehmeä, ruokaisa ja kaikin puolin T-O-D-E-L-L-A hyvää.
Tuomas otti itselleen Seitan-satayvartaat ja täysjyväriisiä maapähkinäkastikkeella. Annos näytti aika herkulta. Paremman puoliskon mielipide oli, että ei mikään gourmet-ateria — ennemminkin kotiruokamainen. Tiedoksi vielä: kastike ei maistunut yhtään kyllä maapähkinöille.
Hinnat on Artesanassa kyllä kohdallaan, siitä peukkua. Ennen seuraavaa Helsingin reissua täytynee tyytyä vain kotikokkailuihin, täällä Rovaniemellä kun ei vielä mistään paikasta saa lämmintä kasvisruokaa.
Ja se lähtemätön vaikutus, josta puhuin teille aiemmin. Juttuhan meni kaikessa komeudessaan siis niin, että saapuessamme Artesanaan latasin fiksuna naisena tuoliini roikkumaan laukkuni sekä yhden ostoskassin. Ja TADAA — juuri kun olin istumassa, tuoli kaatui taakseni. Huomasin sen kuitenkin vasta siinä vaiheessa, kun tömähdin itse lattialle persiilleni. Kaikki toistakymmentä asiakasta kääntyivät katsomaan, että mitäs kävi. Moi vaan. No, onneksi kolauksen sai vain egoni ;)
Mitä annoksia te olette kokeilleet Artesanassa?