Ei kesää ilman mansikkakakkua!

raakakakku_nonuts_mansikkakakku 1.jpg

Tuoreiden mansikoiden inspiroivasta vaikutuksesta voitaisiin puhua vaikka kuinka kauan, mutta minä tyydyn vain tarjoilemaan tuon kauniin punaisen ja makean marjan ympärille rakennetun kermakakkureseptin, joka ei ole sanaa raskas koskaan nähnytkään. Sen sijaan kuvailen kakkukaunotarta kolmen K-kirjaimen voimin: kepeä, kesäinen ja kermainen.

raakakakku_nonuts_mansikkakakku 4.jpg

Jos olet testannut jo probioottista kookosjogurttia, voit käyttää sitä kakun pohjana, kunhan vatkaat sen vaahdoksi. Muussa tapauksessa voit seurata reseptiä ihan prikuulleen. Tägäsin tämän kakun raakakakkuihin, vaikka oikeasti tämä on semiraaka. Kookoskermaa ei ymmärtääkseni voida valmistaa ilman kuumennusta. Jos joku on fiksumpi asian suhteen, olisin iloinen jos valistat minua kommenttiboksin välityksellä.

raakakakku_nonuts_mansikkakakku 5.jpg

Kakku on juuri sopiva 18 cm korkea irtopohjavuoalle. Vuoan pohjalle kannattaa laittaa leivinpaperi, jotta saat siirrettyä kakun kauniisti tarjoiluastialle, kun se on valmis. Seuraavaksi lohkotaan X määrä mansikoita puoliksi (pystysuunnassa) ja vuorataan irtopohjavuoan reuna mansikan puolikkailla.

raakakakku_nonuts_mansikkakakku 6.jpg

Peruspohja

600 ml kookoskermaa (väh. 20 %)

10 rkl kookospalmusokeria

Vatkaa kerma vaahdoksi vatkaimella, tähän menee aikaa saman verran kuin tavallisen maidosta valmistetun kerman vatkaamiseen. Kerma on valmista silloin, kun kulhoa kallistaessasi kerma ei lähde valumaan yhtään. Sulata seuraavaksi 1,5 dl neitsytkookosöljyä, tarvitset sitä molempiin perustäytteisiin 0,75 dl verran:

Vaalea toffee-täyte

1/2 vatkatusta kookoskermasta

2 rkl tocotrienols-jauhetta

0,75 dl neitsytkookosöljyä sulatettuna

2 dl tuoreita mansikkalohkoja

2 tl lesitiinijauhetta

Sekoita kookoskerma, toco, öljy ja lesitiini lusikalla tasaiseksi taikinaksi. Lesitiini on tässä kakussa todella tärkeässä osassa, jotta kakusta ei tule rakeinen, vaan sileä! Lisää taikinaan aivan lopuksi mansikkalohkot ja pyöräytä vielä muutaman kerran sekaisin, jotta mansikat ovat taikinassa tasaisesti.

Levitä taikina irtopohjavuoan keskiosaan tasaiseksi kerrokseksi. Varo kuitenkin painamasta taikinaa turhan kovasti reunoilta, jotta mansikat pysyisivät mahdollisimman suorina, kauniina ja jotta mansikoiden ja reunan väliin ei pääse taikinaa. Kun taikinakerros on valmis, levitä vielä yksi kerros tuoreita mansikanpuolikkaita irtopohjavuoan reunoille, toffeetaikinan päälle aivan kuten teit aiemminkin.

raakakakku_nonuts_mansikkakakku 2.jpg

Suklaatäyte

1/2 vatkatusta kookoskermasta

0,5 dl raakakaakaojauhetta (tai paahdettua, sokeritonta tummaa kaakajauhetta)

0,75 dl tocotrienols-jauhetta

0,75 dl neitsytkookosöljyä

2 tl lesitiinijauhetta

Sekoita kaikki raaka-aineet lusikalla tasaiseksi taikinaksi. Levitä toffeetäytteen päälle tasaiseksi kerrokseksi.

Voit siirtää kakun heti tämän jälkeen jääkaappiin noin pariksi tunniksi. Kakku pysyy hyvin kasassa, kunhan täytteissä oleva neitsytkookosöljy on saanut hieman jähmettyä viileässä. 

raakakakku_nonuts_mansikkakakku 3.jpg

Kutsuimme kermakakun valmistumisiltana naapurin Riinan meille extempore-leffailtaan enkä edes viitsi laskea kuinka mones kerta tämä oli, kun vieras sai odottaa tarjottavia herkkuja pöytään, koska kakku pitää ensin kuvata blogiin.. Sanonpahan vain, että bloggaajan ystävillä ei ole helppoa! Kiitos Riina assaroinnista taas <3

Hyvinvointi Ruoka ja juoma Mieli Vastuullisuus
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.