Helppo herkkunäkkäri
En ole ikinä tajunnut, että näkkäriäkin voisi tehdä itse — yleensä kun se on sitä gluteiinihömppää. Bongasin jokin aika sitten aivan ihanan näkkäriohjeen Kalastajan vaimolta. Tämän jälkeen ei turvota! Pienen tuunauksen jälkeen esittelyssä oma versioni. Aikaa ei mene kuin 20 minuuttia ja voi sitä nautinnon määrää..
Pellillinen näkkäriä:
• 10 rkl auringonkukansiemeniä
• 10 rkl hampun-, tai seesaminsiemeniä (itse käytin ensimmäisiä)
• 3 rkl kurpitsansiemeniä
• 6 rkl kaurahiutaleita
• 0,5-1 tl laatusuolaa
• 4 rkl mantelijauhoja (jauhoin itse)
• 3 isoa munaa
Sekoita kaikki ainekset kulhossa sekaisin ja levitä pellille leivinpaperin päälle vaikka nuolijan avulla. Paista noin 15 minuuttia, jos haluat pehmeää näkkäriä. Itse paistoin 20 minuuttia rapeamman tuloksen saamiseksi. Kannattaa rullata näkkärilevy palasiksi pizzaleikkurilla heti uunista otettaessa. Sitten vain kirnuvoita päälle, nom!
Alkuperäisessä ohjeessa kurpitsansiementen tilalla oli pellavansiemeniä. Kokonaisista pellavansiemenistä irtoaa ohut kuori, joka tarttuu suoliston pinnalle. Jos pellavansiemeniä syö paljon, muiden ravintoaineiden imeytyminen häiriintyy suolistossa sinne kertyvän kalvokerroksen vuoksi. Kannattaa siis aina rouhia pellavansiemenet ennen syöntiä.
Huomenna menen Mea Salon vetämälle kahden päivän raakaravintokurssille hakemaan inspiraatiota syömiseen! Mahtavaa, että Rovaniemellä avautui tällainen mahdollisuus. Täällä tapahtuu nyt muutenkin hienoja juttuja luomumman elämäntavan puolesta — tästä myöhemmin lisää! Myös te tulette saamaan ohjeita ja vinkkejä raakailuun, kunhan ensin palaan kurssilta pää ideoita täynnä.
Ihanaa viikonloppua kaikille!