Jäätelö, jota saa hakea loputtomasti lisää
Täällä olen! Yhtä hengissä, kirkkaana ja virkeänä kuin tuo kuvissa keikistelevä luomukseni, tyrnijäätelö. Kun elimistö alkaa antamaan signaalia parantumisesta, olo on kuin uudestisyntyneellä. Mielessä on ennen nukahtamista vain se kuinka paljon mahdollisuuksia huominen pitääkään sisällään. Se on yksi maailman parhaista tunteista ja siksi vaalin sitä. Kun arvostus niitä tavallisia asioita kohtaan nousee potenssiin tuhat, sitä melkein liikuttuu ymmärtäessään, että hei, mulla on kuitenkin kyky liikkua, pomppia ja tehdä oikeastaan mitä vain. Ja että minun vastuuni on tehdä niin, koska voin: huolehtia itsestäni — vaikkapa tyrnijäätelön muodossa.
Kesä on huolettomien innovaatioiden aikaa, joten upotin jäätelöön vain kokonaiset kolme raaka-ainetta ja silti, silti, tämä on tällä hetkellä oman arkeni parasta gourmettia — eikä ihme, sillä tämä on aidosti marjainen eikä jotain, joka sisältäisi ylimalkaisesti jotain marjankaltaista. Minun keittiössäni marjoja saa tuhlata, varsinkin jos kyseessä on niinkin pyhä asia kuin jäätelö. Nähdäkseni kesä ei ole kesä ilman jäätelöä. Siispä kehoitan teitä kokeilemaan tätä:
Hanna-tädin kirpee tyrnijäätelö (monta annosta, tietty)
800 ml kookosmaitoa
6 dl tyrnejä (tai jotain muita marjoja, esim. mansikkaa)
1 dl hunajaa
Blendaa ainekset sekaisin ja siivilöi halutessasi tyrnin mustat siemenet pois. Itse annoin niiden olla. Pakasta annosmuotteihin ja laita pakkaseen jähmettymään pariksi tunniksi.
Tyrnihilloke
2 dl tyrnejä
0,5 dl hunajaa
1 rkl chia-siemeniä
Tyrnihillokkeen tarkoitus on tuoda vielä aavistus makeutta jäätelöön. Blendaa sekaisin ja anna seisahtaa hetki — lopputuloksena on kevyen hillomainen, makea kastike jäätelön ystäväksi.
Ota sitten haluamasi määrä valmista jäätelöä pakastimesta ja pyöritä nopeasti blenderissä tampperin kanssa sekaisin, annostele kauniiseen astiaan ja nautiskele.
Muista hakea jäätelöä lisää, se tekee hyvää.