Jaffa Super, yeah right

stevia_jaffa4_halo_pieni_aikuinen.jpg

Mikäs, mikäs se siellä? Lukeeko Jaffa-pullon kyljessä tosiaan tätä nykyä myös super?

Marraskuussa uutisoitiin stevian vapauttamisesta elintarvikekäyttöön ja N-Y-T limsafirmat ovat sen äkänneet — Hartwall etunenässä. Mulla on ristiriitainen olo. On tosi fine, että tyypit ei ainakaan vedä hirveää aspartaamikamaa sisuksiinsa (toivottavasti) enää. Mietin kuitenkin sitä alkavatko ihmiset käyttää enemmän limsoja, koska se on nyt ”terveellisempää”? 

stevia_jaffa_halo_pieni_aikuinen.jpg

Limsa ei tietysti ole missään muodossaan mitään terveysjuomaa — musta tuntuukin että se on yksi pöllöimmistä keksinnöistä ikinä. Suurin ongelma limsassa taitaa olla kuitenkin hiilihapot, jotka ovat kropalle myrkkyä. Hei kaverit, me hengitetään hiilidioksidia ulos, koska se on hengitysjätettä!

stevia_jaffa5_halo_pieni_aikuinen.jpg

En halua teilata stevialimpparia — se on aivan varmasti parempi valinta kuin aspartaamilimu. Kaikki on kuitenkin suhteellista. Tässä on vähän sama ilmiö kuin aikanaan koko light-ilmiön kanssa: jengi huomaa, että voi syödä samoilla kaloreilla enemmän kuin aidon kaman kohdalla. Ja se on mun mielestä se ongelma.

Poimin Hartwallin sivuilta vielä uuden superlimpparin INCI-listaa, kas tässä:

jaffa.jpg

Jep, laihalightti kyseessä. On erittäin harmillista, että ruokateollisuus lähestyy asioita poikkeuksetta aina vain kaloriteorian kantilta. Miksi mikään suuri firma ei markkinoi elintarvikkeitaan  — tai siis tässä tapauksessa juomia — vielä(kään) laadukkaiden raaka-aineiden perusteella? Tiedän, raha puhuu, mutta kyllä nyt joku voisi ottaa askelta ruoan laadun arvostamisessa. Brändäys kuntoon ja tuotteet kuluttajien hollille?

Katsokaapa vielä tää — Hartwall ei ole ainoa, joka on äkännyt stevian:

stevia_canderel.jpg

Paasauksestani huolimatta koen, että stevian tulo elintarvikemarkkinoille on ehdottomasti positiivinen asia. Mietin vain sitä, lisääkö se nyt kaiken muutenkin ravinnetyhjän ruoan myyntiä vain entisestään?

Multa ei kannata kysyä Super-Pirtelöbaarin tiskin takaa siitä, montako kaloria tekemässäni raakakakkupalassa on. En koe tarpeelliseksi tietää laadukkaan, oikeasti ravitsevan ruoan numeroinfoa, ihan syystä (pitäisikö tästäkin blogata?). Tämän postauksen saattelemana julistan blogiini vielä yhden uuden tagauksen: ruokailmiöt

Mitä mieltä te olette stevian saapumisesta elintarvikkeisiin? Juu vai buu?

Hyvinvointi Ruoka ja juoma Hyvä olo Uutiset ja yhteiskunta
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.