Keittiön kaapin kulmakivet
Uuden Mustan sivuilla Katja haastoi porukkaa kertomaan mitkä ruoka-aineet ovat oman keittiön kaappien kulmakiviä. Listan tarkoituksena on ehkäistä turhan biojätteen syntymistä ja auttaa ideoimaan viikon ruokalistaa ilman turhia heräteostoksia. Idea vaikutti hauskalta, joten kokosin oman listani meidän perheen käytetyimmistä raaka-aineista!
• Valkosipuli
• Sipuli
• Oliivit
• Porkkana
• Kiinankaali
• Kesäkurpitsa
• Palsternakka
• Paprika
• Avocado
• Hunaja
• Kananmunat
• Kirnuvoi
• Marjat (mustikka, mansikka, vadelma)
• Hedelmät (banaani, omena, greippi, sitruuna)
• Tomaattimurska
• Kookosmaito
• Mungpavut
• Punaiset linssit
• Quinoa
• Tattari
• Mausteet (mustapippuri, bruschetta, himalajansuola, lipstikka, kurkuma, inkivääri, aito vanilja)
• Pähkinät (para-, saksan-, cashew-, sekä mantelit)
• Siemenet (hampun-, auringonkukan-, ja seesaminsiemenet)
• Soijakastike
• Balsamiviinietikkaa
• Kookosöljy
• Ruisnappiset
• Turkkilainen jogurtti
• Oliiviöljy
• Lakritsitee
• Superit (acai, MSM, Camucamu, levät)
Aika pitkä, mutta siinä taisivat olla tärkeimmät! Kaikki pyritään tietysti ostamaan mahdollisuuksien mukaan luomuna.
Kannattaa tsekata myös nämä kiinnostavat listat: