Keittiöterapiaa, eli leivotuttaa

gluteenitonkakku_gluteenitonsuklaakakku_glutenfreecake (3).jpg

Olimme viime viikonlopun yötä kotitalossamme, ystäviemme luona alakerrassa.

Ooh, tiskikoneentäyttöä! Ooooh, tilaa touhuta keittiössä! Kyllä minä nämä pyykit voin ripustaa!

Sain aivan friikkiä nautintoa noista asioista ja ymmärsin mitä olen koko ajan kaivannut: tilaa ympärilleni. Tavallisia juttuja.

Inhoan epäjärjestystä, mutta en kykene ylläpitämään sitä jos kyseessä on pienen pieni asunto. Pienessä asunnossa yksikin vaatekappale väärässä paikassa näkyy ja tuntuu meikätytön hermoissa. Vielä pahempi, jos valitan epäsiisteydestä ja mies muistuttaa, että itsehän sinä nämä olet tänne viljellyt (helmasyntini). Silloin tekisi mieli sanoa muutama mutta… 😀 Mutta kun ei ne mutat auta.

Voi olla, että loppuvuoden vietän remontoidun kotimme keittiössä ja koostan teille vain jotain superherkullisia reseptejä, koska olen sammaloitunut tuohon tilaan kiinni. Ja kirjoitan siitä, miten terapeuttinen vaikutus pyykinpesulla voi mieleen olla. Unohtamatta juttusarjaa remontin vaikutuksesta mielenterveyteen ;) Ehkä keksin jotain valovoimaisempaa kuitenkin.

Silloin kun arjessa mikään muu ei ole lähelläkään ihannetta, voi edes leipoa. Terapiapuuhastelu keittiössä on ollut — yllättävää kyllä — käynnissä nyt viime metreillä myös täällä yksiön köökissä. Suklaakakku on aina varma valinta silloin, kun tuntuu ettei mikään muu voisi onnistua ja koska tärkein juttuhan suklaakakusta puhuttaessa on koostumus, sanon sanasen tämän kakun koostumuksesta.

Pehmeä, mutakakkumainen, paranee (jääkaapissa) vanhetessaan. 

gluteenitonkakku_gluteenitonsuklaakakku_glutenfreecake.jpg

Mutakakkugluteeniton (maidoton)

100 g kirnuvoita tai neitsytkookosöljyä

3 dl mantelijauhoja

1,25 dl kookospalmusokeria

1 muna

0,5 dl raakakaakaojauhetta

0,25 dl vettä

0,5 dl kuivattuja karpaloita

Sulata voi/öljy ja sekoita mukaan mantelijauhot, sokeri ja kaakaojauhe keskenään. Riko mukaan kananmuna, vesi sekä kuivatut karpalot ja sekoita lastalla tasaiseksi taikinaksi. Paista 200 asteessa 20 minuuttia (laita kello soimaan ja relaa tällä välin). Anna kakun jäähtyä noin puoli tuntia ennen tarjoilua ja säilytä jääkaapissa.

•••••

Nyt lähden Ooooh tiskaamaan!

Suhteet Ruoka ja juoma Oma elämä Mieli
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.