Kesäyön hillapiirakka
Iisa kyseli meidän kaikkien leivontabravuureitamme tässä taannoin. Kirjoitin kommenttiboksiin silloin erään joka kesä valmistamani piirakan ohjeen, jossa maistuvat aina kauden marjat. Aioin päivittää piirakan vähän terveellisempään suuntaan — onnistui!
Normaalisti teen tämän kesäpiirakan joko raparpereista, mustikoista, punaviinimarjoista tai omenoista, mutta täytettä valittaessahan on vain mielikuvitus rajana. Tällä kertaa käytin tähän pakkasen viimeiset lakat ja mustikat — oikein yllätyin kuinka toimiva combo tästä syntyi.
Piirakkapohja
100 g voita sulatettuna
3 dl luomutattarijauhoja (tai 1 dl kookosjauhoja ja 1-1,5 dl muita jauhoja)
1 dl luomusokeria (intiaanisokeri tuo intensiivisen maun)
Sekoita ainekset keskenään ja ota 1 dl talteen. Tässä vaiheessa taikinan pitää olla jämäkkää, jotta tuo 1 dl voidaan lusikoida piirakan päälle ennen paistamista.
Lisää vielä:
1 muna
0,75 dl vettä
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl vaniljajauhetta
(itse lisäsin vielä 2 rkl marjajauhetta tuomaan kuitua — ei ole välttämätön)
Sekoita ja kaada voidellulle piirakkavuoalle (26 cm). Tässä vaiheessa taikina on löysää.
Laita päälle:
3 dl marjoja, hedelmiä
Lusikoi alussa talteen ottamasi taikina piirakan päälle. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.
Nautitaan ulkosalla hyvässä seurassa luomukermavaahdon kera, nam!