Mansikkakeksit ne synkeän syksypäivän pelastaa
Uusi, tilava kotikeittiöni on inspiroinut mua huomattavalla tavalla uusien reseptien kehittämiseen. Olen ennemmin suolaisen kuin makean ystävä, joten nämä blogissa esittelemäni raakaherkut päätyvät yleensä mieheni tai ystäviemme suihin. Omasta mielestäni hauskin vaihe on tekeminen ja sen huomaaminen, että on onnistunut. Tekeminen täyttää omat makeanhimon kiintiöni vallan hyvin. Tänään siis tiedossa hieman väriterapiaa synkän syksyilman vastapainoksi.
Tässä ohjeessa on jotain hyvin poikkeuksellista: käytän siinä banaania. Jostain syystä en ole mikään banaanifani ja siksi käytän sitä äärimmäisen harvoin raakakokkailussa tai ylipäätään. Halusin näistä kekseistä kuitenkin helposti lähestyttävän karkkimaisia, joten käytin mansikan lisäksi myös vähän banaania. Lisäksi leikin silikonisen muffinivuoan kanssa ja siitä syystä nämä mun kuvissa esiintyvät versiot ovat hieman erikoisen muotoisia. Helpommalla pääset, kun taputtelet pohjasta noin 0,5-1 cm paksun pohjan ja kumoat mansikkamassan pohjan päälle. Sitten vain pakastimeen (vähintään) 2 tunniksi.
Keksikuori
4 dl macadamia tai cashew-pähkinöitä
1 dl tocotrienolsia
2 rkl hunajaa
ripaus suolaa
Jauha kaikki ainekset blenderissä tasaiseksi tampperia apuna käyttäen. Lopeta blendaaminen, kunnes keksitaikinasta alkaa irrota kevyesti öljy. Taputtele leivinpaperin päälle johonkin astiaan, jossa on yli 3 cm reunat.
Mansikkatäyte
1 dl cashew-pähkinöitä
2 luomubanaania
1 dl mansikkaa
0,5 dl sulatettua neitsytkookosöljyä
2 rkl hunajaa
1 dl tocotrienols-jauhetta
Blendaa kaikki sileäksi ja kumoa keksipohjan päälle. Laita pakastimeen jähmettymään.
Nämä raakamansikkakeksit eivät tykkää odottelusta. Ne on oikeasti syötävä 5-10 minuutin kuluessa pakastimesta ottamisen jälkeen. Leikkaa keksit veitsellä sopiviksi paloiksi 2 tunnin pakastamisen jälkeen ja anna jäätyä loppuun — näin sinulla on herkkukeksejä valmiina odottelemassa viikon jokaiselle päivälle!
Kaunista torstaita!