Marinoidut kikherneet

kikherne53.jpg

Yksi hyvä salaattilisäke on jälleen keskuudessamme, huraa sille! Nyt on hetkeksi arkiruokailu pelastettu, siis ainakin meikäläisen taloudessa. Helpot lisäkkeet on mun juttu, koska tykkään soveltaa ja syödä maukasta ruokaa. Ja voi taivas, en edes tiennyt että kikherneet voivat olla näin hyviä.

kikherne57.jpg

Marinoidut kikherneet

1 prk luomukikherneitä (GoGreen)

1-2 valkosipulinkynttä

10 cm pala purjosipulia 

kourallinen tuoreita basilikanlehtiä

puhdistamatonta hienoa merisuolaa

kylmäpuristettua oliiviöljyä

Huuhtele kikherneet lävikössä, kunnes niistä ei lähde enää yhtään vaahtoa ja lisää kulhoon. Purista mukaan valkosipulinkynnet, leikkaa purjo ensin pitkittäissuunnassa puoliksi ja sitten ohuiksi siivuiksi, pieni basilikanlehdet, miksaa mukaan laatusuola ja lorota joukkoon reilusti laadukasta oliiviöljyä. 

kikherne_kollaasi60.jpg

Maista, että suolaisuus on sopiva. Sekoita ja anna maustua jääkaapissa päivän tai kaksi. Tai tee kuten minä ja syö heti,  nämä kun eivät olleet jostain kumman syystä mun kohdalla mitään kovin säilyväistä sorttia. Älkääkä nyt hämääntykö kuvista, mulla sattui olemaan juuri tänään purjosipuli loppu, joten miksasin sen sijaan mukaan punasipulia. Sekin toimii vallan mainiosti tämän kaveriksi. 

hyvinvointi terveys vastuullisuus ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.