Mausteinen mandariinisorbetti

tangerinesorbet_sorbetti_rawfood_Rawicecream065.jpg

Täällä pohjoisessa on vietetty viikonloppua kirpeiden paukkupakkasten keskellä, tänäänkin miinuslukemat kävivät yli kolmenkympin. Pakkanen ei ole puraissut vielä kovin pahasti, koska sain tällä viikolla ajatuksen mandariinisorbetin valmistamisesta. Kaikki lähti siitä, kun olimme kuljettaneet aukinaista mandariinipussia evakkokodista raksalle evääksi. Raksalta lähdettäessä huomasin, että muutama mandariini oli tipahtanut autoon ja jäätynyt kovaksi palloksi. Mitäs tähän muuta toteamaan kuin että kyllä se tällainenkin arki osaa olla yllättävän inspiroivaa!

tangerinesorbet_sorbetti_rawfood_Rawicecream064.jpg

Mandariinisorbetti kahdelle

5 (kuorittua) jäädytettyä mandariinia

2 rkl kookospalmunektaria 

0,5 tl Ceylonin kanelia

1 tl kardemummansiemeniä

Pakasta kuoritut mandariinit puolikkaina, kunnes ne ovat ihan kovia. Lado pakastetut mandariininpuolikkaat blenderiin ja lisää mausteet sekä makeutus. Tarvitset blenderin lisäksi myös tampperin avuksi. Aja sorbettia niin kauan sileäksi, että se on hileisen sijaan hieman tahmaista. Laita sorbetti kulhoon ja pyörittele palloja kuumalla jäätelöpallokauhalla.

Huomenna alkaakin toivepostausviikko, onpas aika vierähtänyt.

Kaunista sunnuntai-iltaa kaikille, 

Hannamari

Hyvinvointi Ruoka ja juoma Mieli Vastuullisuus