My name is brown, coco brown
Bongasin facebookissa Jenni Today:n blogiin ja sieltä löytyneeseen houkuttelevaan suklaabrownie-ohjeeseen. Olen elänyt pienen pienillä pähkinämäärillä viimeiset kolme kuukautta — ei vain uppoa. Jos sulla on samanlainen överi, suosittelen testailemaan tätä reseptiä, joka ei edes maistu raa´alle.
Tuplasin taikinan määrän ja muutin alkuperäistä ohjetta hieman. Tässä lopputulos:
Suklaabrowniet (n. 10 palasta)
3 dl raakakaakaota
0,5-0,75 dl hunajaa (en mitannut, maistelin)
10 tippaa vaniljasteviaa
3 tl aitoa vaniljaa
1 tl Himalajan suolaa
1,5 dl neitsytkookosöljyä
3 rkl tocotrienols-jauhetta
7 dl luomukookoshiutaleita
Ihan aluksi blendasin 5 dl kookoshiutaleista hyvin kevyesti hienoksi. Jos kookoshiutaleita blendaa liian kovasti, kookostaikina tamppaantuu sekä öljyyntyy ja se ei ole tarkoitus.
Tämän projektin jälkeen sulatin kookosöljyn ja sekoitin kaikki ainekset hunajaa lukuunottamatta keskenään kulhossa sekaisin. Taikina on tosi stydyä kamaa, eli upota käsi kiltisti kulhoon ja vaivaa kaikki ainekset sekaisin. Hunajan ja stevian lisäsin viimeisenä samalla maistellen taikinaa.
Painelin taikinan leivinpaperilla vuorattuun, noin 3 cm korkeaan astiaan ja painelin sen kauniisti paikoilleen. Annoin olla jääkaapissa ehkä tunnin ja kävin sitten lohkomassa itselleni palasen, nam!
Brownien koostumus on mukavan lohkeava ja kookoshiutaleet tuovat kivaa rousketta. Kandee testata, älyhelppoa, täyttävää ja hyvää!