Onnistunut onnettomuus keittiössä

rawbrownie_lemoncream_2_1.jpg

Joskus käy niin, että alat valmistella uutta reseptiä ja sinulla on selvä visio siitä, minkälaiseen lopputulokseen haluat päätyä. Kun tartuin maanantaina intoa puhkuen vispilöihin ja blenderiin, minun ei ollut tarkoitus valmistaa brownie biteseja. Sen sijaan ajatuksena oli toteuttaa mielessä pitkään kytenyt visio söpöistä cupcakeista, joilla kävisin keväiseen taistoon lunta vastaan. Mutta miten tässä nyt näin kävi, että cupcakeista ei ole kuitenkaan mitään havaintoa? 

rawbrownie_lemoncream_7.jpg

Ollessani puolivälissä cupcake-pohjieni valmistuksessa, tajusin sen ettei tästä taikinasta saa enää millään konstia väännettyä sitä mitä olin aikonut. Niinpä päädyin soveltamaan ja vetämään esiin aina luotettavan suklaakortin. Ja niin tylsä kuin suklaakortti onkin, täytyy sanoa että se oli ainoa juttu, joka pystyi vielä pelastamaan tämän leipomuksen pahimmalta katastrofilta ja leivosten valmistajan hermoromahdukselta.

Hieman kevättä uhmatakseni heitin suklaataikinan sekaan myös kokonaisia kardemummansiemeniä ja uskokaa tai älkää, mutta kardemummasuklaa-brownie sekä hedelmätäyte toimivat yhdessä kuten kelpo kumppaneiden kuuluukin.

rawbrownie_1.jpg

Brownie-pohja oli yksinään aika tuhti, joten tein siitä aika ohuen ja kuorrutin sen raikkaalla hedelmäkerroksella. Mangot ovat tähän aikaan vuodesta äärimmäisen meheviä, joten olen hamstrannut niitä keittiöni täyteen. Hedelmätäyte on raikas vastapaino rehelliselle suklaakerrokselle. Suosittelen tekemään ohjeen mukaisen annoksen noin 3-5 cm syvälle lautaselle.

rawbrownie_lemoncream_4.jpg

Browniepohja

2 dl kaurahiutaleita (voi korvata muillakin hiutaleilla: kookos/tattari jne.)

1,5 dl kookospalmusokeria

1 dl raakakaakaojauhetta

1 dl kaakaovoita

1 dl tocotrienols-jauhetta

0,5 dl neitsytkookosöljyä

15 kokonaisen kardemumman siementä

2 rkl sitruunamehua

1 rkl lesitiiniä

1 rkl kokonaisia psylliumin siemeniä

2 rkl kookosjauhoja (ei pakollinen)

Raasta kaakaovoi ja laita se sulamaan vesihauteeseen kookosöljyn kanssa. Sekoita sillä välin kuivat ainekset keskenään ja blendaa ne tasaiseksi jauhoksi. Lisää valmiin jauhomixin sekaan sulaneet öljyt ja sekoita hyvin. Levitä tasaiseksi levyksi noin 12 x 15 cm kokoiselle lautaselle, joka on vuorattu kelmulla. Laita pohja pakastimeen jähmettymään hedelmätäytteen valmistuksen ajaksi.

rawbrownie_lemoncream_5_1.jpg

Hedelmäinen täyte

1 avokado

2 rkl sitruunamehua

1 dl appelsiinimehua

1,5 rkl kokonaisia psylliumin siemeniä

1 dl mangon paloja

0,5 dl kookospalmusokeria

Kuori avokado sekä mango. Pilko mango pieniksi paloiksi ja ota taikinaa varten käyttöön 1 dl. Purista yhdestä isosta appelsiinista 1 dl verran mehua. Pyöritä kaikki ainekset yhtä aikaa blenderissä tasaiseksi massaksi. Sitruunan avulla täytteessä oleva avokado ei pääse tummumaan ja täyte pysyy kauniin värisenä.

Levitä hedelmätäyte brownie-kerroksen päälle. Tasaisen lopputuloksen saat viimeistelemällä pinnan pitkällä keittiöveitsellä. Laita leivokset pakastimeen noin tunniksi ja leikkaa sen jälkeen minibiiteiksi. Raasta päälle hieman appelsiininkuorta ja nautiskele iltapäiväauringon paisteessa. 

rawbrownie_2.jpg

Vahingot harvoin ovat katastrofeja, olipa kyse leivoksista tai elämän suurista valinnoista. Vahingon mukaan heittäytyminen voi johdatella aivan uusille urille ja se jos mikä on kiehtova ajatus. Onko tämä sitä kuuluisaa keittiöpsykologiaa?

Hyvinvointi Ruoka ja juoma Mieli Vastuullisuus
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.